Αυτή θα είναι η διάδοχος της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη: Η λατρεμένη της εγγονή θα αναλάβει το ιερό έργο της

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η εγγονή της φημολογείται πως θα είναι η διάδοχός της

Το σωματείο ΕΛΠΙΔΑ ιδρύθηκε πριν από 32 χρόνια από τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και έχρισε τη σπουδαία Ελληνίδα μάνα όχι μόνο των παιδιών της, αλλά όλων των παιδιών που παλεύουν να νικήσουν τον καρκίνο.

Μετά τον θάνατο της σπουδαίας κυρίας που συγκλόνισε την Ελλάδα, μια νέα, δυναμική εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, πρωτότοκη εγγονή της Μαριάννας και του Βαρδή Βαρδινογιάννη, πρωτότοκη θυγατέρα της Χριστιάννας Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Γουλανδρή, σύζυγος του Φίλιππου Λαιμού, φημολογείται πως θα είναι η διάδοχος της .

Με αξίες που κληρονόμησε από την οικογένειά της, όπως η ακεραιότητα του χαρακτήρα της, η ευγένεια της ψυχής της, η ευθύτητα, η προσφορά, τα ασυμβίβαστα πιστεύω της, μαζί με τις γνώσεις της (σπούδασε στο Istituto Marangoni και στη συνέχεια στο London College of Fashion), την εργατικότητα, την ευαισθησία και την τρυφερότητα πως ως μητέρα και άνθρωπος τη χαρακτηρίζουν, η Μαριάννα Γουλανδρή αποτελεί το νέο αύριο της ΕΛΠΙΔΑΣ, κάνοντας περήφανη την αείμνηστη Ελληνίδα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Oπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της η Μαριάννα Γουλανδρή, ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή της, εκτός της οικογένειάς της: «Από μικρή ηλικία θαύμαζα το έργο της γιαγιάς μου και είχα συνείδηση ότι πάλευε για κάτι πολύ πολύ σημαντικό. Μόνο όταν επέστρεψα στην Ελλάδα όμως -πριν από τρία χρόνια- συνειδητοποίησα πόσο πολύ ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν την καταπληκτική οργάνωση.

Θεωρώ τιμή μου το γεγονός ότι μου εμπιστεύτηκαν τον ρόλο της αντιπροέδρου. Αυτό που είχα διακρίνει από πολύ νωρίς στη γιαγιά μου ήταν το πόσο ευγενικά συμπεριφερόταν σε όλους. Ανεξαρτήτως της καταγωγής ή της περιουσίας που διέθετε κανείς, αφιέρωνε ακριβώς τον ίδιο χρόνο και ισότιμη φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έβρισκε μπροστά της.

Είναι γυναίκα που αγγίζει την καρδιά των ανθρώπων, διότι τους συμπεριφέρεται σαν να αποτελούν μέρος της ευρύτερης οικογένειάς της».

Ακόμα, είχε κάνει αναφορά και σε μία από τις πιο τρυφερές και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που έζησε με ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται από τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ. «Θυμάμαι ότι είχα πάει στο νοσοκομείο μια ημέρα όπου είχαμε μια εκδήλωση και υπήρχε ένα όμορφο κοριτσάκι, 12 ετών, που έκανε θεραπεία.

Παρά τη σωματική της εξάντληση, καταλάβαινες ότι είχε τόση ζωή μέσα της. Μου είπε ότι ήταν όνειρό της να γίνει μοντέλο και μου ζήτησε, αν μπορούσα, να σχεδιάσω ένα φόρεμα για εκείνη.

Το έκανα με χαρά, της το έστειλα και μου έστειλε πίσω μια φωτογραφία της που το φόραγε. Αυτό το χαμόγελο στα χείλη της ήταν για εμένα ανεκτίμητο…».

Και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, όμως, που έφυγε από τη ζωή τη τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, βυθίζοντας στη θλίψη όλη της Ελλάδα, είχε δηλώσει για τη Μαριάννα Γουλανδρή:

«Λατρεύω τη Μαριάννα, όπως λατρεύω όλα τα εγγόνια μου. Τη θαυμάζω για όλα όσα έχει καταφέρει: είναι μια υπέροχη μητέρα και σύζυγος, μια δημιουργική και επιτυχημένη επιχειρηματίας αλλά και μια γυναίκα με μεγάλη καρδιά και ιδιαίτερη ευαισθησία για εκείνους που έχουν ανάγκη. Η Μαριάννα μού θυμίζει πολύ τον εαυτό μου. Πολλές φορές μιλώντας μαζί της, μέσα από τις σκέψεις και τα λόγια της, είναι σαν να ακούω τον εαυτό μου! Το πείσμα, η αποφασιστικότητα αλλά και η ευαισθησία για τα παιδιά είναι κοινά μας χαρακτηριστικά. Νιώθω πολύ υπερήφανη για όλα όσα κάνει και, βεβαίως, για τη μεγάλη της προσφορά στην ΕΛΠΙΔΑ, μέσα από το ΕΛΠΙΔΑ Youth, τη νέα γενιά της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μαριάννα Γουλανδρή: Πρόεδρος της ELPIDA Youth

Ιδέα της Μαριάννας Γουλανδρή ήταν η δημιουργία της ELPIDA Youth (την οποία και υλοποίησε), μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ σχετικά με την ψυχολογική φροντίδα των ανηλίκων που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 από ομάδα νέων ηλικιακά μελών της ΕΛΠΙΔΑΣ, με στόχο να χτίσουν πάνω στο ισχυρό όραμά της με καινούργιες ιδέες και δράσεις, αλλά πάντα με την ίδια αγάπη για το άρρωστο παιδί και την οικογένειά του.

Και τα κατάφεραν, αφού μέσα σε λίγα χρόνια βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των νεαρών ασθενών, ανακαινίζοντας, μεταξύ πολλών άλλων, τον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, ώστε αυτός να συνεχίσει να αποτελεί ένα φιλόξενο σπίτι, όπου αμβλύνεται η ανασφάλεια που απορρέει από τη διάγνωση του καρκίνου και δημιουργείται ένα υποστηρικτικό κοινωνικό πλαίσιο.

Το λογότυπο της ELPIDA Youth συμβολίζει τη φυσική εξέλιξη του συλλόγου, η οποία τροφοδοτείται από αγάπη και ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η ελιά, σύμβολο ειρήνης και νίκης, στο οποίο αντικατοπτρίζεται η ίδια η Ελλάδα, όπου και γεννήθηκε η ΕΛΠΙΔΑ, είναι τόσο βαθιά ριζωμένη όσο και η ιστορία του συλλόγου, καθώς και το πάθος και η δέσμευση της αείμνηστης προέδρου του Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Τα κλαδιά απεικονίζουν τη φιλοδοξία της Νεολαίας της ΕΛΠΙΔΑΣ να απλωθεί σε επιπλέον τομείς και να προσελκύσει νέα μέλη, ενώ η καρδιά συμβολίζει τον πρωταρχικό της στόχο, να στηρίξει ψυχολογικά τα παιδιά με καρκίνο, να τα βοηθήσει να ανακτήσουν μερική από τη χαμένη ξεγνοιασιά της παιδικής τους ηλικίας και να ζεστάνει τις καρδιές τους.