Ασπρόπυργος: 15χρονος «έγδυσε» με πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης δυο 12χρονες και μοιράστηκε τις φωτογραφίες στο Instagram

Τις «μαγικές» ιδιότητες ενός προγράμματος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως εκμεταλλεύτηκε ένας 15χρονος, κάτοικος Ασπροπύργου, για να εκθέσει σε κοινή θέα τα γυμνά σώματα δυο δωδεκάχρονων κοριτσιών.

Πρόκειται για πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το μοντέλο της τεχνητής νοημοσύνης, σκανάρει εικόνες και, μέσω ενός αλγόριθμου, αντιλαμβάνεται το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που ταιριάζει σχεδόν απόλυτα- όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του, σε κάθε εικονιζόμενο. Κάπως έτσι υποτίθεται πως αποκαλύπτεται το γυμνό σώμα.

Με αυτό το τρόπο ο 15χρονος από τον Ασπρόπυργο προσπάθησε να «γδύσει» τις δυο 12χρονες. Αφού έβαλε τις φωτογραφίες τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και κατάφερε να αφαιρέσει τα ρούχα τους, στη συνέχεια ανέβασε στο Instagram, σε κοινή συνομιλία που είχε με άλλους συμμαθητές του, τα επίμαχα γυμνά στιγμιότυπα. Τα δυο 12χρονα κορίτσια απεικονίζονταν γυμνές και μάλιστα φαινόταν γυμνό όλο τους το σώμα από την μπροστινή πλευρά. Σύμφωνα με στοιχεία μέσα από την δικογραφία που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες «αποτελούν προϊόν επεξεργασίας σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή». Τα δυο κορίτσια έχουν τις ίδιες φωτογραφίες ανεβασμένες στα προφίλ τους στο Instagram αλλά με ρούχα και προκύπτει ότι ο 15χρονος τις απέσπασε για να τις επεξεργαστεί.

Τα δυο κορίτσια που διασυρθήκαν στον περίγυρο τους από τις πράξεις του 15χρονου, ενημέρωσαν τους γονείς τους, οι οποίοι προσήλθαν στο Α.Τ Ασπροπύργου και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του 15 χρόνου. Κατέθεσαν εκτυπωμένες και τις φωτογραφίες που είχε κατασκευάσει. Ως αποτέλεσμα ήταν να προσαχθεί ο 15χρονος και να ενημερωθεί για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων, η οποία αν και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος, ζήτησε να υποβληθεί το επίμαχο υλικό στα πλαίσια της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.

Σημειωνεται ότι μια απο τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί αντίστοιχα προγράμματα είναι η Deepsukebe. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να “γδύνουν” επώνυμους αλλά και ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Η Deepsukebe έχει βρεθεί στο στόχαστρο χιλιάδων επικριτικών σχολίων καθώς θεωρήθηκε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων. Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι δεν αποθηκεύουν τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Ενδεικτική φώτο από το site Deepsukebe:

deepsukebe