Ασημένιο για την Εθνική πόλο στο Παγκόσμιο!

Την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του κόσμου έχασε η Εθνική Ελλάδας, καθώς ηττήθηκε 14-13 στα πέναλτι από την Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» δεν μπόρεσε να βάλει στην τεράστια… συλλογή της το χρυσό μετάλλιο, μια και κατέκτησε τη δεύτερη θέση και παράλληλα το δεύτερο συνεχόμενο ασημένιο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, μετά τον χαμένο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο από την Σερβία.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έστειλε τον τελικό στην διαδικασία των πέναλτι, με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται 10-10, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια κόντρα στους Ούγγρους, αλλά εκεί, ο Βόγκελ ήταν καθοριστικός, μια και απέκρουσε τέσσερις εκτελέσεις των Ελλήνων διεθνών, με τελευταίο αυτό του Παπαναστασίου, που ήταν από τους κορυφαίους.

Έτσι, οι Μαγυάροι επέστρεψαν στην κορυφή του κόσμου, μετά το 2013, ενώ αυτό είναι το 15ο μετάλλιο της Ελλάδας σε μεγάλες διοργανώσεις και το τέταρτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τα τρία χάλκινα το 2005, το 2015 και το 2022.