Απολογείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών – «Γιατρέ σ’ αγαπάμε», φώναζαν έξω από τα δικαστήρια

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν οι απολογίες του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά.

Πρώτος απολογείται ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος, ο 73χρονος Χανιώτης γιατρός, ιδρυτής και διαχειριστής της κλινικής.

Στο μεταξύ, μια ομάδα γυναικών αποφάσισε να δηλώσει τη στήριξη στον γιατρό, συνθέτοντας ένα… κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του, παρά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση.

Οι γυναίκες αυτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια Χανίων και όταν ο 73χρονος έφτασε, τον υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και επευφημίες.

«Γιατρέ μου σ’ αγαπάμε», ακούγεται να φωνάζουν, μεταξύ άλλων.

Η δράση τους

Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα εκμεταλλεύονταν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση και τις χρησιμοποιούσαν ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες, ενώ παράλληλα εξαπατούσαν ασθενείς μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών (εξωσωματικές) και μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες.

Από τον Δεκέμβριο 2022 καταγράφηκαν τουλάχιστον 182 περιπτώσεις εκμετάλλευσης γυναικών στον τομέα της αφαίρεσης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 400 περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών.

Το όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζε και τις 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός, κατεύθυνε τις «μεσίτριες» και επόπτευε την νομική διεκπεραίωση των προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας ενώ καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη προκειμένου να εναρμονίσουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονταν στην εκάστοτε απόφαση με την ακολουθούμενη από αυτούς έκνομη διαδικασία.

Επίσης, με χρήματα της οργάνωσης χρηματοδοτούσε τη μίσθωση οικιών σε περιοχή της Κρήτης για προσωρινή στέγαση των κυοφόρων.

Για την υπόθεση έχουν  συνολικά εννέα άτομα.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 8.30 το πρωί έκανε την εμφάνισή του στα Δικαστήρια Χανίων ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος πιθανότατα θα έχει ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση του Χανιώτη γιατρού.

kougias_chania-2-e1691905100370