Άνω κάτω μεγάλη Μητρόπολη της χώρας – Ο Ηγούμενος και το… μωρό!

Ποιος ο ρόλος του Μητροπολίτη με τον Ηγούμενο του Μοναστηριού

Ο Ηγούμενος και η αδυναμία του στο ωραίο φύλο και το χρήμα

Το σκάνδαλο που έχει προκληθεί σε μεγάλο μοναστήρι της χώρας, δεν απασχολεί μόνο την Ιεραρχία της Ελλάδας, αλλά και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως που παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές μας, η υπόθεση αφορά σε ένα από τα πιο οικονομικά εύρωστα μοναστήρια της πατρίδας μας.

Ο οικείος Μητροπολίτης έχει πολύ στενή σχέση με τον ηγούμενο αλλά δεν ξέρει ο φουκαράς τι γίνεται στην πλάτη του .

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ασφαλείς πηγές, ο εκλεκτός του Μητροπολίτη φέρεται να είναι και ολίγον τι μπερμπάντης (κοινώς γυναικάς), ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει την επικαιρότητα και με οικονομικά σκάνδαλα!

Φήμες δε, αναφέρουν ότι κυκλοφορούν στην περιοχή διαχυτικοί διάλογοι μέσω γραπτών μηνυμάτων, με εκλεκτό μέλος και διακεκριμένο στέλεχος της τοπικής κοινωνίας και εκκλησίας, γένους θηλυκού!

«Μωρό μου» τον ανεβάζει, «μωρό μου» την κατεβάζει, καθώς ως γνωστό ο έρως χρόνια δεν κοιτά και όρια δεν έχει!

Για τους μεγαλύτερους από εμάς, θα λέγαμε ότι η ιστορία που διαδραματίζεται σε γνωστή περιοχή της χώρας, θυμίζει κάτι από «Άγγιγμα Ψυχής», με τη μόνη διαφορά ότι άλλο είναι να μιλάμε για σενάριο τηλεοπτικής σειράς και άλλο για επιλογή Ηγούμενου ιστορικού μοναστηριού με ευαίσθητες υποχρεώσεις .

Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του και θα φωτίσει την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο γιατί η Εκκλησία μας δεν αντέχει άλλα σκάνδαλα κι αυτό θα πάρει μπάλα πολλούς μεγαλόσταυρους και θα ταρακουνήσει πολλές καρέκλες …