Ανεiπωτος θρńνος για τον Διονύση Σαββόπουλο: Νεκpή η «Συννεφούλα» του – Ο σπαpακτικός αποχαιρετισμός στο facebook

Η Μαριάννα Δήτσα, η καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ, ερευνήτρια και συγγραφέας, άφησε την τελευταία της πνοή, σκορπώντας θλίψη στον χώρο των γραμμάτων.

Η άτυχη γυναίκα υπήρξε σύντροφος του Άγγελου Ελεφάντη, ιδρυτή και διευθυντή του εμβληματικού περιοδικού κοινωνικοπολιτικού στοχασμού της μεταπολίτευσης “Ο Πολίτης”.

Η Μαριάννα Δήτσα ήταν η “Συννεφούλα”

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, ο οποίος αποκάλυψε πως ήταν η “Συννεφούλα”, για την οποία έγραψε το τραγούδι ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Όπως υπογράμμισε ο Θωμάς Κοροβίνης: “ΑΝΤΙΟ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΑΣ. Μας αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί η εκλεκτή φίλη Μαριάννα Δήτσα, η Μιμίκα μας, η “Συννεφούλα” των εποχών που γεννούσαν τολμηρούς ποιητές, η Θεσσαλονικιά αρχόντισσα που άναβε φωτιές στο διάβα της.

Πανεπιστημιακός, νεοελληνίστρια, σύντροφος για χρόνια του κορυφαίου διανοούμενου της Αριστεράς Άγγελου Ελεφάντη, ιδρυτή και διευθυντή του εμβληματικού περιοδικού κοινωνικοπολιτικού στοχασμού της μεταπολίτευσης “ο πολίτης”, γενναία γυναίκα, μποέμισσα κι αριστοκράτισσα φίνα.

Αντίο, καλή μου φίλη! Ένα ποτήρι ακόμη ξέχειλο θα στήνω στα γλέντια μου, Μαριάννα μου, για να σε θυμάμαι, στα τσιμπούσια μας και στα μεγαλεία σου, τον καιρό της εκθαμβωτικής σου γοητείας, όταν, φοιτητής σε πρωτογνώρισα!”.