Ανατροπή με τον καιρό το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, μέχρι και το μεσημέρι οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές, στη συνέχεια όμως θα συναντήσουμε μπόρες ή και καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό.

Ο υδράργυρος επιμένει σε αυξημένες τιμές στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι νοτιανατολικοί από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα πελάγη.

Στην Αττική, η μέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια αλλά από το μεσημέρι και μετά, και ειδικότερα το απόγευμα θα αναπτυχθούν νέφη αστάθειας και είναι πιθανό στα δυτικά και βόρειοδυτικά να σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες. Ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν στους 8 βαθμούς, το μεσημέρι όμως θα αγγίξει τους 20.

Στη Θεσσαλονίκη, επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και το μεσημέρι αναμένονται κάποιες διάσπαρτες βροχές, όχι όμως κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, το Σάββατο θα βγει μια αστάθεια στις ηπεριωτικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και θα σημειωθούν μπόρες, αλλά μετά ο καιρός θα ανοίξει.

Σύμφωνα όμως με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του ΟΡΕΝ, η αστάθεια επανέρχεται και θα είναι πιο γενικευμένη την Κυριακή, ξεκινώντας από τα δυτικά με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες ιδιαίτερα προς το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου η αστάθεια θα παραμείνει επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια αλλά δεν θα μείνει ανεπηρέαστη ούτε η Αττική με μπόρες να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τις 12 με 1 το μεσημέρι που θα είναι σε εξέλιξη και η στρατιωτική παρέλαση.

Οι προγνώσεις μέχρι σήμερα ανέφεραν πως η Αττική θα έμενε ανεπηρεάστη (το μεσημέρι) ανήμερα της εθνικής εορτής.

«Από την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο όμως θα μελετήσουμε τις επόμενες μέρες», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.