Αεροπλάνο έπιασε φωτιά στον αέρα – Δείτε βίντεο

Ένα αεροπλάνο της Southwest Airlines αναγκάστηκε να προσγειωθεί αμέσως μετά την απογείωσή του από το Τέξας αφού έπιασε φωτιά, αφήνοντας τρομοκρατημένους τους επιβάτες.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737, κατευθυνόταν από το Χιούστον του Τέξας προς το Κανκούν στο Μεξικό, όταν ένα μέρος του τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά την απογείωση την Τρίτη (15 Αυγούστου).  Η τρομακτική δοκιμασία καταγράφηκε στην κάμερα από τους επιβάτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ντάλας, το αεροπλάνο επέστρεψε «με ασφάλεια» στο αεροδρόμιο William P. Hobby στο πλαίσιο της προσγείωσης.  «Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και τέθηκε εκτός λειτουργίας για επανεξέταση», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία. «Ένα άλλο αεροσκάφος συνέχισε την πτήση προς το Κανκούν χθες το βράδυ και εκτιμούμε την υπομονή και την υποστήριξη των πελατών μας».

 

«Ευχαριστούμε τους πιλότους της πτήσης 307 Houston-Cancun της Southwest Airlines που μας επέστρεψαν στο έδαφος μετά την απώλεια ενός κινητήρα», έγραψε στο twitter ένας επιβάτης.

Ο μηχανολόγος μηχανικός, Andrew Sandino, είδε την τρομακτική σκηνή να εκτυλίσσεται από το έδαφος, λέγοντας στο NBC News: «Παρατήρησα μεγάλα μαύρα σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τον δεξιό κινητήρα και στη συνέχεια έβγαιναν φωτιές και το αεροπλάνο μετακινούνταν μπρος-πίσω, από πλευρά σε πλευρά, αρκετά έντονα». «Σκεφτόμουν ότι το αεροπλάνο μπορεί να συντριβεί», αποκάλυψε. «Αν αυτός ο κινητήρας εκραγεί εντελώς και στείλει θραύσματα παντού, το αεροπλάνο θα εκραγεί και θα χτυπήσει στο έδαφος».

Η πτήση 307 φέρεται να ήταν στον αέρα συνολικά μόνο για 27 λεπτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Flight Aware, προτού οι επιβάτες της επιστρέψουν με ασφάλεια στο έδαφος και μεταφερθούν σε ένα νέο αεροπλάνο.