Πρόστιμο για κάπνισμα σε κλειστό χώρο θα μπει στη Ματούλα Ζαμάνη;;

Επιχειρείται να γίνει πρότυπο για τη νέα γενιά ένα εντελώς ανθυγιεινό πρότυπο ζωής, μια υπέρβαρη καπνίστρια, που γράφει μάλιστα και στα παλιά της παπούτσια το νόμο, καπνίζοντας επιδεικτικά σε κλειστό χώρο!

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα του άκρατου δικαιωματισμού στο όνομα της δήθεν ελευθερίας του ατόμου, εν έτει 2024, δεν έχουν προηγούμενο!

Η εν λόγω «ποιοτική» τραγουδίστρια, πριν λίγες μέρες επίλεξε να βγάλει τη μπλούζα της στο τέλος της συναυλίας της, μένοντας με το εσώρουχό της, χωρίς κανείς νοήμων άνθρωπος βέβαια να κατανοεί το συμβολισμό αυτής της κίνησης, που αν μη τι άλλο αποτελεί προσβολή της δημοσίας αιδούς στα πολιτισμένα κράτη του δυτικού κόσμου.

Η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ έσπευσε να επικροτήσει τη «θεαματική» κίνηση της τραγουδίστριας, αποθεώνοντάς την μάλιστα για το γεγονός ότι τα παραπανίσια κιλά της δεν αποτέλεσαν εμπόδιο σε αυτήν της την πράξη!

Με το τσιγάρο στο χέρι!

Λίγες μέρες μετά, η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς ευρισκόμενη σε νυχτερινό κέντρο που τραγουδά η Άννα Βίσση, κάνει μια συμβολική κίνηση ότι δήθεν θα ξαναβγάλει τη μπλούζα της… αυτή τη φορά με το τσιγάρο στο χέρι!

Και κανένα από τα κατά τα άλλα ευαίσθητα ΜΜΕ της χώρας δε στιγματίζει το γεγονός ότι η κ. Ζαμάνη καπνίζει σε κλειστό χώρο παρανομώντας και καταπατώντας την ίδια ώρα τα δικαιώματα των μη καπνιζόντων!

Δηλαδή το δήθεν σύμβολο της «επανάστασης», της «ελευθερίας του ατόμου», της υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών, καταπατά βάναυσα όχι μόνο το νόμο, αλλά και τα δικαιώματα των παθητικών καπνιστών του τσιγάρου της!

Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και η «αφιέρωση» της Άννας Βίσση, η οποία παραφράζοντας τους στίχους του γνωστού άσματος, απευθυνόμενη στην κ. Ζαμάνη, τραγούδησε:

«Στο χω πει τώρα τελευταία ότι είσαι πιο ΜΑΓΚΙΟΡΑ από ποτέ»…

…αναφερομενη προφανώς στην κίνηση με τη μπλούζα!

Αυτό το πρότυπο θέλουμε για τη νέα γενιά;

Και το χειρότερο είναι ότι με αυτή τη χαλαρή αντιμετώπιση των ΜΜΕ, που επιχειρούν εμμέσως να την καταστήσουν πρόσωπο των ημερών επειδή ξεγυμνώθηκε σε μια συναυλία, περνά ένα υποσυνείδητο και εντελώς λανθασμένο μήνυμα προς τη νεολαία μας!

Περνά το πρότυπο της εντελώς ανθυγιεινής ζωής, αυτό της υπέρβαρος καπνίστριας, η οποία μάλιστα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια όχι μόνο τη δική της υγεία, αλλά και των διπλανών της, καθώς επιλέγει να καπνίζει σε κλειστό χώρο!

Όλα αυτά, σε μια Ελλάδα που βρίσκεται πρώτη στη λίστα των υπέρβαρων νέων, γεγονός που αποδεικνύεται στατιστικά ότι θα οδηγήσει σε σημαντική επιβάρυνση της υγείας πολλών εξ αυτών, αλλά και σημαντική επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που θα κληθεί να τους περιθάλψει και μάλιστα από σχετικά νεαρή ηλικία, λόγω των χρόνιων παθήσεων που σχετίζονται με την παιδική παχυσαρκία (διαβήτης, μεταβολικό σύνδρομο κλπ).

Άραγε θα δούμε να της επιβάλλεται το σχετικό πρόστιμο ή θα τη γλιτώσει λόγω… «δημοσιότητας»;