3 Δεκεμβρίου 2022

Τουρκία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε 417 κούρδους αντάρτες από τον Αύγουστο

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 417 κούρδους μαχητές από τα τέλη Αυγούστου, συμβάλλοντας να αποτραπούν σχέδια επιθέσεων των μαχητών πριν από την έλευση του χειμώνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (10/10) ο στρατός.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα μετά την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού από κούρδους μαχητές με αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων σε σημείο ελέγχου του στρατού στην επαρχία Χακάρι, μια περιοχή που συνορεύει με το Ιράν και το Ιράκ και στην οποία μαίνεται η σύγκρουσης με το Εργατικό Κόμμα του Κoυρδιστάν (PKK).

Νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο απολογισμός μιας από τις πιο φονικές πρόσφατες επιθέσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία ήταν 18 νεκροί. Δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση.

Ο στρατός ανέφερε πως τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του PKK στην περιοχή Ζαπ του βορείου Ιράκ το μεσημέρι της Κυριακής, μετά την είδηση για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού, καταστρέφοντας θέσεις όπλων και καταφύγια του PKK.

Το σύνολο των επιχειρήσεων περιόρισε την ικανότητα του PKK να εξαπολύει επιθέσεις, αναγκάζοντας τους μαχητές να επικεντρώσουν στη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και βομβιστών αυτοκτονίας, ανέφερε ο στρατός.

“Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα έως την εξουδετέρωση και του τελευταίου τρομοκράτη”, προστίθεται στην ανακοίνωση του στρατού.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr