3 Δεκεμβρίου 2022

Μωρό στην Κίνα γεννήθηκε με 31 δάχτυλα σε χέρια και πόδια

Ο μικρός Honghong, ένα αγοράκι τριών μηνών που γεννήθηκε στην Κίνα, έχει κάτι πολύ ξεχωριστό για μωρό. Διαθέτει συνολικά 31 δάχτυλα, αντί για 20, στα χέρια και στα πόδια του.

Το μωρό ήρθε στον κόσμο στην επαρχία Χούναν της κεντρικής Κίνας και σύμφωνα με τους γιατρούς πάσχει από πολυδακτυλία, μια σπάνια πάθηση που εμφανίζεται σε ένα μόλις βρέφος ανά 1000 γεννήσεις και έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη περισσοτέρων δακτύλων από τον συνηθισμένο αριθμό.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail», την ίδια πάθηση έχει και η μητέρα του αγοριού, η οποία όμως δήλωσε ότι όλες οι προγεννητικές εξετάσεις δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια της κύησης και η πολυδακτυλία του μικρού εξέπληξε και τους γονείς του, οπως και τον υπόλοιπο κόσμο.


Ο μικρός Honghong ωστόσο έχει ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό δαχτύλων ακόμη και για την συγκεκριμένη πάθηση, με 11 επιπλέον δάχτυλα από το σύνηθες, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σπάνιο.
Επίσης, τα χεράκια του στερούνται αντίχειρα, ενώ έχουν το καθένα από δυο παλάμες.
Οι γονείς του μικρού τώρα, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Honghong, έχουν ήδη απευθυνθεί σε ειδικούς γιατρούς, οι οποίοι ωστόσο λόγω και του εξαιρετικά νεαρού της ηλικίας του δεν συστήνουν ακόμη κάποια χειρουργική επέμβαση.