26 Νοεμβρίου 2022

Μείωση του πετρελαίου μετά τη σταθεροποίηση των τιμών στα βασικά αγαθά

Οι τιμές του πετρελαίου κατέφραψαν μείωση σήμερα, μετά τον τερματισμό του ράλι τιμών που παρατηρήθηκε πρόσφατα στις τιμές των βασικών αγαθών.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης του αργού πετρελαίου προέλευσης ΗΠΑ, για το μήνα Μάιο μειώθηκαν κατά 6 σεντς στα 41,46 δολ το βαρέλι, μετά την αύξηση κατά 0,8% στα 41,52 δολ το βαρέλι που κατέγραψαν χθες. Η μέση τιμή διόρθωσης για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο καταγράφηκε στα 39,91 δολ το βαρέλι για το μήνα που έληξε χθες.
Η τιμή του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώθηκε κατά 12 σεντς στα 41,42 δολ το βαρέλι, μετά την αύξηση που παρουσίασε χθες. Η τιμή του, έχει αυξηθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% από το χαμηλό 12ετίας, που κατέγραψε τον Ιανουάριο.
“Το περιβάλλον ρίσκου που έχει διαμορφωθεί παραμένει ευνοϊκό για σταθεροποίηση των τιμών στα βασικά αγαθά, μετά τη δυναμική ανάκαμψη των τιμών τους, κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες,” σημειώνει η τράπεζα ANZ Bank.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη διεξαγωγή διάσκεψης μέσα στον Απρίλιο, με τελικό στόχο την κατάρτιση παγκόσμιας συμφωνίας για το “πάγωμα” της παραγωγής πετρελαίου, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας, για την ενίσχυση των προσπαθειών ομαλοποίησης της τιμής του μαύρου χρυσού, στις διεθνείς αγορές. Προς την κατεύθυνση αυτή, πηγές προσκείμενες στον ΟΠΕΚ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ιράν, σε μια τέτοια συμφωνία, παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση της παραγωγής του, από την άρση των διεθνών κυρώσεων και μετά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr