6 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση Δραγασάκη με την υπουργό Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νορβηγίας για προσφυγικό και οικονομία

Στην ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των προσφυγικών ροών με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στην ανθρωπιστική παράδοση της Ευρώπης και θα διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, συμφώνησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και η υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου της Νορβηγίας, Ελίζαμπεθ Άσπακερ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τετάρτη (24/2).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, καθώς και αντιπροσωπεία Νορβηγών αξιωματούχων.

Από τη Νορβηγίδα υπουργό αναγνωρίστηκε η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως προς την προσφυγική κρίση, ενώ επιδοκιμάστηκε η προσπάθεια τόσο του ελληνικού κράτους όσο και της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προσφυγικών πιέσεων.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ευχαρίστησε με τη σειρά του την κα Aspaker για την έμπρακτη στήριξη της Νορβηγίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πλευρά για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, επαινώντας την πρόθεσή της να συνδράμει εθελοντικά στη διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε, επίσης, τη Νορβηγίδα υπουργό για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, εκθέτοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και επισημαίνοντας τις δυνατότητες ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών με τη Νορβηγία σε κρίσιμους τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr