29 Ιουνίου 2022

Τσακαλώτος: Τα …γύρισε για το ΔΝΤ – Καρφιά για Βαρουφάκη

Έμμεσες βολές κατά του προκατόχου του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επεφύλαξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς κατά την προηγούμενη περίοδο της διαπραγμάτευσης.

Ο υπουργός Οικονομικών στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2016, εμφανίστηκε και υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και κυβερνητικά στελέχη άμεσα ή έμμεσα άφηναν  να εννοηθεί ότι το Ταμείο δεν ήταν «ευπρόσδεκτο».

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αν και καταλαβαίνουμε ότι έχει υψηλότερες απαιτήσεις στο ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό», τόνισε χαρακτηριστικά. Παρά  τις υψηλές του απαιτήσεις, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να συμμετέχει στο πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι αυτή τη φορά θα είναι πιο γρήγορες οι συζητήσεις για να προχωρήσει και η αξιολόγηση. ««Δεν ξανακάνουμε το λάθος με τις ατέρμονες συζητήσεις όπου το review, η αξιολόγηση δεν τελείωνε ποτέ», είπε ρίχνοντας…καρφιά προς τον κ. Βαρουφάκη.

«Δεν ζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα»

Πάντως ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε ότι το ΔΝΤ πρόσθετα μέτρα, λέγοντας ότι το οικονομικό επιτελείο δεν έχει τέτοια ενημέρωση.

Άγνωστο πότε θα επιστρέψουν οι δανειστές

Για το νέο …επεισόδιο στο σήριαλ του πότε θα ξαναέρθουν οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα , ο κ. Τσακαλώτος δεν τοποθετήθηκε.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «Όταν έχουμε τα στοιχεία θα έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια μετά θα έρθουν και οι επικεφαλής των θεσμών» απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr