29 Ιουνίου 2022

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εν αναμονή των πρακτικών της ΕΚΤ

Απώλειες κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολουθώντας τη χθεσινή πτωτική πορεία των αμερικανικών αγορών, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1,6%. Ο Standard & Poor’s 500 κινήθηκε πτωτικά μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών χθες, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση με απώλειες 2,5%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 7,4% από τις αρχές του έτους εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση στην Κίνα μπορεί να αποδειχθεί χειρότερη της αναμενόμενης και ενώ η τιμή του πετρελαίου σημείωσε νέα πτώση.
Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ίσως προσφέρουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη, πριν την νέα συνάντηση των αξιωματούχων της στις 21 Ιανουαρίου. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρούσε κατά 1,2% εν όψει της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.
Πτωτικά κινούνταν και οι 19 κλάδοι στο δείκτη Stoxx 600, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr