21 Μαΐου 2022

Διαμαρτυρία σιιτών στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας για την εκτέλεση του Νιμρ αλ Νιμρ (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, πραγματοποίησαν λίγο μετά το μεσημέρι σιίτες μουσουλμάνοι διαμαρτυρόμενοι για την εκτέλεση του σιίτη θρησκευτικού ηγέτη Νιμρ αλ Νιμρ.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για τον Αγιατολάχ που εκτελέστηκε πρόσφατα μαζί με ακόμα 46 άτομα «από το θεοκρατικό σουνιτικό καθεστώς του Ριάντ», όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συνδέσμου Ελλάδας-Πακιστάν Σαχίντ Μοχάμεντ Τζαμίλ.

Διευκρίνισε ότι στην χώρα μας οι μουσουλμάνοι όλοι είναι ενωμένοι χωρίς θρησκευτικές διαφοροποιήσεις και εκφράζοντας τους συμπολίτες του δήλωσε ότι στο σύνολό τους καταδικάζουν κατηγορηματικά την ψυχρή δολοφονία ιμάμηδων και μουφτήδων και ζητούν εκδίκηση και δικαιοσύνη. «Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με τον λαό της Σαουδικής Αραβίας» τόνισε, «αλλά με την κυβέρνησή της. Είναι τρομοκράτες αυτοί που δε δέχονται τη Δημοκρατία».

Ο εκπρόσωπος της κοινότητας σιιτών μουσουλμάνων Ελλάδος Ασίρ Χαιντέρ είπε: «Εδώ σήμερα μαζευτήκαμε σιίτες, σουνίτες κι όλοι οι μουσουλμάνοι για να καταδικάσουν αυτά που κάνει η Σαουδική δυναστεία».

Σε ανακοίνωσή της η κοινότητα Σιιτών Μουσουλμάνων Ελλάδος αναφέρει πως «ο 56χρόνος ιερωμένος ήταν ένας ειρηνικός αντικαθεστωτικός που ζητούσε τα βασικά δικαιώματα για την σιιτική μειονότητα στη Σαουδική Αραβία. Συνελήφθη το 2012 σε μια διαδήλωση στο Κατίεφ, πόλη των ανατολικών επαρχιών της Σαουδικής Αραβίας και εκτελέστηκε στις 2 Ιανουάριου 2016 ».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr