8 Δεκεμβρίου 2022

Κίνα: Καταζητείται ύποπτος για τον εμπρησμό λεωφορείου με 14 νεκρούς

Η κινεζική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει έναν εμπρηστή που είναι ύποπτος ότι έβαλε σήμερα φωτιά σ’ ένα λεωφορείο προκαλώντας τον θάνατο 14 ανθρώπων, ενώ 32 άλλοι είναι τραυματίες, αναφέρουν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι φωτιές σε λεωφορεία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Κίνα, όπου οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αποδώσει μερικά πρόσφατα τέτοια περιστατικά σε ελλαττωματική κατασκευή των οχημάτων. Το 2013, μια φωτιά σε λεωφορείο για την οποία ευθυνόταν ένας αυτόχειρας είχε στοιχίσει τη ζωή σε 47 ανθρώπους στην παραλιακή πόλη Σιαμέν.

Οι φλόγες τύλιξαν το λεωφορείο μπροστά από ένα κατάστημα επίπλων στη βόρεια περιφέρεια Νινγκσιά σήμερα το πρωί γύρω στις 7. Το λεωφορείο βρισκόταν στην περιοχή της κομητείας Χελάν.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να εντοπίσει τον Μα Γιονγκπίνγκ που θεωρείται ύποπτος για τον εμπρησμό, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν τα πιθανά κίνητρα του εμπρηστή.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr