26 Νοεμβρίου 2022

Γιατί στο Τέξας κυκλοφορούν με τα καλάζνικοφ στην πλάτη

Τεξανοί δεν δίστασαν να πάρουν τα καλάζνικοφ στην πλάτη και να βγουν στους δρόμους να πάρουν τον καφέ

Από την Πρωτοχρονιά ισχύει ο νόμος που επιτρέπει στους πολίτες του Τέξας στις ΗΠΑ να κυκλοφορούν με τα όπλα τους σε φανερό σημείο.

Μέχρι πρόσφατα, όσοι ήθελαν να οπλοφορούν χρειάζονταν ειδική άδεια και έπρεπε να έχουν τα όπλα τους κρυμμένα, ώστε να μη φαίνονται…

Οι υποστηρικτές του νέου μέτρου επιμένουν ότι τα όπλα σε κοινή θέα σίγουρα αναμένεται να βοηθήσουν στην αποτροπή της εγκληματικότητας και πιο συγκεκριμένα στις αδιάκριτες μαζικές δολοφονίες, αυτήν την σύγχρονη μάστιγα των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε σήμερα την βεβαιότητα του πως οι θεσμικές του πρωτοβουλίες για τον έλεγχο της οπλοκατοχής είναι συμβατές με το συνταγματικό δικαίωμα οπλοκατοχής και δήλωσε πως οι εκτελεστικές του δράσεις θα παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, δήλωσε πως τα μέτρα δεν θα επιλύσουν κάθε βίαιο έγκλημα, ούτε θα αποτρέψουν κάθε μαζική ένοπλη επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δυνητικά μπορούν να σώσουν ζωές.

Ο Ομπάμα, που έχει ζητήσει επανειλημμένα από το Κογκρέσο να καταστήσει αυστηρότερους τους νόμους περί οπλοκατοχής, έχει εκφράσει την απογοήτευση για την αδράνεια του Κογκρέσου στο θέμα και εξετάζει τρόπους μείωσης της ένοπλης βίας, μέσω μέτρων που δεν απαιτούν την έγκριση του Κογκρέσου.

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις και τόνισε πως είναι πεπεισμένος πως οι νέες προτάσεις του Ομπάμα είναι νομικά ορθές.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr