15 Αυγούστου 2022

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της Ισραηλινής Πρεσβείας για τις ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ-Το απόλυτο ντέρμπι!

Μια νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Ισραηλινής Πρεσβείας, φέρνει στο φως το 24ωρο!

Με προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά στα όρια του στατιστικού λάθους, φαίνεται να κυμαίνεται η διαφορά, μια εβδομάδα πριν το δεύτερο γύρο για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ.

Το 24ωρο, το οποίο υπενθυμίζεται ήταν το μόνο που έπεσε απολύτως μέσα στα προγνωστικά του πρώτου γύρου, πριν λίγες μέρες αναδημοσίευσε κρυφή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Αμερικανικής Πρεσβείας και η οποία δίνει προβάδισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε το Piraeuspress.gr.

Σημειώνεται ότι η Αμερικανική Πρεσβεία τα τελευταία ”δύσκολα” δημοσκοπικά χρόνα δεν έχει πέσει ποτέ έξω στις προβλέψεις της.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ:

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, δε θα μπορούσαν να μην απασχολούν και το κράτος του Ισραήλ, δεδομένων των ανοιχτών ζητημάτων που υπάρχουν στην ευρύτερη ”γειτονιά” μας.

Το 24ωρο έχει στα χέρια του ολόκληρη τη Δημοσκοπική Έρευνα και σας παρουσιάζει τους βασικούς δείκτες, που ίσως κρίνουν και το νικητή.

Να τονίσουμε ότι η Δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο μεσοδιάστημα Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς (διότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν πραγματοποιούνται δημοσκοπήσεις εν μέσω εορτών).

Πέραν των εκλογών της ΝΔ, υπήρχαν και ερωτήσεις που αφορούσαν στο ευρύτερο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον της χώρας, με κύριο χαρακτηριστικό, την έντονη δυσφορία για την κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ:

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης, οριακά πρώτος έρχεται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό που αγγίζει το 51%, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με ποσοστό 49%.

Στην παράσταση νίκης, υπάρχει ένα μικρό ρεύμα το οποίο ”δείχνει” Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ποσοστό 53%, έναντι 47% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Γεγονός που αιτιολογείται από τη στήριξη του μεγαλύτερου ποσοστού των ψηφοφόρων Τζιτζικώστα και Άδωνη.

Από την άλλη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται ταυτισμένος με τη συνείδηση του Νεοδημοκράτη της γενιάς του, γεγονός που υποδεικνύει ότι αν η συμμετοχή της νεότερης γενιάς μειωθεί στο δεύτερο γύρο (καθώς οι μεγαλύτερες ηλικίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη συνέπεια στην άσκηση των εκλογικών τους καθηκόντων) τότε μάλλον θα έχει εκείνος τον πρώτο λόγο.

Στα ποσοστά συσπείρωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται καθώς παρουσιάζει αρκετά υψηλές επιδόσεις, της τάξεως του 90%, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης (άρα και ανόδου) καθώς το ποσοστό συσπείρωσης των υποστηρικτών τους αγγίζει το 72,5%.

Στο ερώτημα ποιον θα θέλατε απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, προηγείται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό που αγγίζει το 55% και το οποίο μεταφράζεται ως εντολή του εκλογικού σώματος για άμεσες μεταρρυθμίσεις-δεδομένης της παταγώδους αποτυχίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-τις οποίες μεταρρυθμίσεις εκφράζει ξεκάθαρα στη συνείδηση του εκλογικού κοινού της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τα λοιπά ποιοτικά στοιχεία, φαίνεται ότι τα κριτήρια επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αμιγώς πολιτικά (λόγω των θέσεων που εκφράζει) ενώ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπεισέρχονται και συναισθηματικά κριτήρια (γενιά της ΟΝΝΕΔ κλπ).

Στο τέλος της ανάλυσης των αποτελεσμάτων αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι και πάλι το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνει η συμμετοχή, για αυτό και οι δυο υποψήφιοι δίνουν πρωτίστως τη μάχη της συσπείρωσης.

Η ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ:

Στο τέλος της έρευνας, επιχειρείται μια ιστορική αναδρομή, της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου, η οποία συνοδεύεται από την εξής χαρακτηριστική φράση:

”Οι καταστάσεις που βιώνει σήμερα ο μέσος Έλληνας θυμίζουν αρκετά την πολιτική περίοδο λίγο πριν την άνοδο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με το αίτημα για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές να μοιάζει πιο επιτακτικό από ποτέ.”

Έμπειρος πολιτικός αναλυτής που έλαβε μέρος στην εν λόγω δημοσκοπική έρευνα μας τόνισε με ύφος, ότι ίσως σε αυτήν την τελευταία φράση αποτυπώνεται το ποιος θα είναι ο αυριανός Ηγέτης της ΝΔ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ για λογαριασμό της Αμερικανικής Πρεσβείας!