3 Δεκεμβρίου 2022

Στις όχθες του Βοσπόρου βρέθηκε το άψυχο σώμα του 4χρονου Σύρου

Το άψυχο σώμα ενός τετράχρονου αγοριού από τη Συρία βρέθηκε στις όχθες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα Τετάρτη 30/12 το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Διασώστες περισυνέλλεξαν την Τρίτη (29/12) το πτώμα του μικρού αγοριού στις όχθες των Στενών του Βοσπόρου, στη συνοικία Ορτάκιοϊ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον Μετίν Φαϊσάλ, η τύχη του οποίου αγνοείτο εδώ και δύο εβδομάδες.

Η οικογένειά του είχε φύγει από τη Συρία πριν από δύο χρόνια και έφθασε στην Τουρκία. Η μητέρα του, Σιρίν, ήταν αυτή που αναγνώρισε το παιδί από τα ρούχα του, διευκρίνισε το Dogan. Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του νηπίου.

Η οικογένειά του είχε ειδοποιήσει για την εξαφάνιση του παιδιού στις 16 Δεκεμβρίου στην τουριστική συνοικία Εμίνονου, που βρίσκεται κατά μήκος του Βοσπόρου.

Η Τουρκία έχει δεχτεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία το 2011.

Η φωτογραφία του άψυχου σώματος ενός άλλου μικρού σύρου μετανάστη, του τρίχρονου Αϊλάν Κουρντί, που είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο στα τουρκικά παράλια, είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Έγινε σύμβολο της μεταναστευτικής κρίσης που σφράγισε το 2015, με ένα και πλέον εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες να έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη δια θαλάσσης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr