28 Μαΐου 2022

Οι εκπλήξεις του καιρού τα Χριστούγεννα – Δείτε πού θα φθάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Ετοιμάζεστε για παιχνίδια με το χιόνι εν όψει των Χριστουγέννων;

Καιρός… να τα ξεχάσετε!

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναλυτικά, για αύριο, Τρίτη (22/12/2015) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις στο ιόνιο. τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: ασθενείς και στο ιόνιο βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τέταρτη 23-12-2015 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 3, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη παραμονή Χριστουγέννων. Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ λίγες αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά ηπειρώτικα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα. Λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 4 με 6 , στα ανατολικά 3 με 4 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Το Σάββατο 26-12-2015 και την Κυριακή 27-12-2015 στα ανατολικά και νότια λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στ αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr