8 Οκτωβρίου 2022

106 εκατ.ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση & προσλήψεις 400 ατόμων στην Κοινωνική Πρόνοια

Ενίσχυση του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση με 106 εκατ., ευρώ, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή. 

Η Θεανώ Φωτίου κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πως δεν αντιμετώπισαν την ανθρωπιστική κρίση και πως δέχονταν όσα τους επέβαλαν οι δανειστές δίχως καμία αντίρρηση.

«Το παλιό πελατειακό καθεστώς, το παλιό σύστημα τελειώνει μέσα στο 2016. Θα αντικατασταθεί από ένα απλό και σύγχρονο που θα συντρέχει όλους τους πολίτες μας που το έχουν ανάγκη να στηριχθούν. Ξέρουμε ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, θέλουμε όμως να βάλουμε το αποτύπωμά μας. Θα προχωρήσουμε με κοινωνική συναίνεση…», είπε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως υποστήριξε σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσα στο μήνα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας θα στελεχωθούν με 400 άτομα. Κάλεσε δε, την αντιπολίτευση να στηρίξει το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς όπως τόνισε «είναι αναγκαίο όσο ποτέ».

Πηγή: newsbombΠΗΓΗ : Onmed.gr