4 Μαρτίου 2021

Kαταδικάστηκε ο καστανάς της Θεσσαλονίκης

Ένοχος κρίθηκε σήμερα από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ο καστανάς που είχε συλληφθεί επειδή δεν είχε άδεια, ενώ η επιχείρηση σύλληψης του είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης γράφτηκε σήμερα ο… επίλογος της υπόθεσης του καστανά.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι έξι μήνες με τριετή αναστολή, καθώς δεν είχε άδεια για το επάγγελμα του και το καροτσάκι με το οποίο εργαζόταν στην πλατεία Αριστοτέλους. Το δικαστήριο τον απάλλαξε από το αδίκημα της απείθειας.

Ο καστανάς είπε στην απολογία του ότι είχε 5ετή άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου, η οποία έληξε το 2007 και έκτοτε δεν την ανανέωσε, λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, τα χρέη του προς το ΤΕΒΕ και την Εφορία προσεγγίζουν σχεδόν τις 150.000 ευρώ. «Δεν θέλω να χρωστάω. Μία άδεια θέλω να πουλάω κάστανα για να βγάλω ένα κομμάτι ψωμί. Είμαστε εννιά αδέλφια» είπε. Αρνήθηκε ότι εξύβρισε τους αστυνομικούς που ζήτησαν να τον ελέγξουν, τονίζοντας ότι στη διάρκεια του ελέγχου ζαλίστηκε κι έπεσε κάτω, ενώ, όταν συνήλθε, τους ακολούθησε κανονικά στο αστυνομικό τμήμα. «Τους γνωρίζω τους αστυνομικούς και με γνωρίζουν κι εκείνοι. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα στην Αστυνομία» πρόσθεσε.

Μετά την καταδίκη του ο 61χρονος μικροπωλητής αφέθηκε ελεύθερος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr