23 Μαΐου 2022

Αυστηρό μήνυμα Πούτιν: Καμία επαφή με τρομοκράτες και τους Τούρκους συνεργούς τους

«Κάθε πολιτισμένη χώρα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να μην προσπαθεί να χρησιμοποιεί τους τρομοκράτες, για να πετύχει γεωπολιτικούς σκοπού ή να κερδοσκοπεί μέσω των εγκλημάτων τους». Με αυτό το μήνυμα προς τους βουλευτές της ρωσικής Δούμας, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε σήμερα, Πέμπτη (03/12/2015) ότι η χώρα του δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στην πάταξη του ISIS αλλά και των συνεργών του, φωτογραφίζοντας την Τουρκία.

Μόλις μία ημέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ανταποκριτές του ξένου Τύπο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπου και παρουσίασε στοιχεία-φωτιά για την εμπλοκή της οικογένειας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο Πούτιν επανέλαβε τις ίδιες κατηγορίες σε βάρος της Άγκυρας.

Ο ίδιος επισήμανε πως οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία στοχεύουν πρώτα και κύρια στο να αποτραπούν οι μαχητές του ISIS να μεταφέρουν την τρομοκρατική απειλή επί ρωσικού εδάφους.

«Αποκτούν χρήματα, όπλα και συγκεντρώνουν δυνάμεις. Εάν ενισχυθούν, κερδίζοντας στη Μ. Ανατολή, αναπόφευκτα θα έρθουν εδώ, για να σπείρουν τον φόβο και το μίσος, να σκοτώσουν και να βασανίσουν κόσμο», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Είμαστε εξοργισμένοι με ένα μέρος της τουρκικής ηγεσίας, το οποίο συναλλάσσεται με τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία και το Ιράκ και ευθύνεται για τους θανάτους Ρώσων στρατιωτών, που προκλήθηκε από την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, η οργή μας για το περιστατικό αυτό κατευθύνεται σε συγκεκριμένα άτομα και όχι στο σύνολο του τουρκικού λαού», υπογράμμισε ο Βλ. Πούτιν.

«Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί συνέβη η κατάρριψη του αεροσκάφους. Ο θάνατος Ρώσων στρατιωτών θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για τους υπεύθυνους», τόνισε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος της Ρωσίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr