28 Μαΐου 2022

Γερμανία: Το Der Spiegel θα αρχίσει να χρεώνει μερικά διαδικτυακά άρθρα του

Το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό ειδήσεων Der Spiegel ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 150 άτομα και θα αρχίσει να χρεώνει αναγνώστες για μερικά άρθρα του στο διαδίκτυο, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια πτώση σε διαφημίσεις και κυκλοφορία.

Τα νέα μέτρα θα μειώσουν τα έξοδά των περιοδικών Der Spiegel και Manager, που ανήκουν στον όμιλο Spiegel-Verlag, κατά 16 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2017, είπε ο διευθυντής των περιοδικών από την έδρα του στο Αμβούργο, όπου βρίσκονται επίσης και τα γραφεία του ιστότοπου Spiegel Online.

Η κυκλοφορία του Der Spiegel, ενός από τα μεγαλύτερα ειδησειογραφικά περιοδικά της Ευρώπης, κυμαίνεται γύρω στις 870.000. Είναι γνωστό για τα σε βάθος ρεπορτάζ του και είναι απαραίτητη πηγή ειδήσεων για την γερμανική πολιτική, επιχειρηματική και πολιτιστική ελίτ.

Ο ιστότοπος του περιοδικού ήταν προσβάσιμος εντελώς δωρεάν έως τώρα και ενώ περιέχει κάποια από τα άρθρα του περιοδικού, τα περισσότερα πλήρη ρεπορτάζ βρίσκονται μόνο στην έντυπη μορφή, η οποία είναι προσβάσιμη από το διαδίκτυο με συνδρομή.

Τις επόμενες εβδομάδες θα βγουν και τα πρώτα επί πληρωμή άρθρα στο Spiegel Online. Αυτά θα ακολουθηθούν από συνδρομητικές υπηρεσίες όπως καθημερινές περιλήψεις ειδήσεων και, από τα μέσα του 2016, τη διεθνή υπηρεσία του Spiegel.

«Είναι σημαντικό για το μέλλον της ποιοτικής δημοσιογραφίας ότι καλά διερευνημένα και εξαιρετικά γραμμένα άρθρα δεν τυπώνονται απλώς αλλά πωλούνται και διαδικτυακά, αντί απλώς να δίνονται,» είπε ο αρχισυντάκτης Κλάους Μπρίνκμπαϊμερ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr