6 Οκτωβρίου 2022

Μέρκελ – Ολάντ: Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας

Μέρκελ – Ολάντ απηύθυναν έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης Ρωσίας – Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, αφού η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό αεριωθούμενο.

«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί» τόνισε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ο οποίος αναμένεται αύριο να έχει συνομιλίες στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε επιπλέον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στην Τουρκία προκειμένου να προσφέρει φιλοξενία στους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους για γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία και σε άλλες περιοχές.

000 Par8339904

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετέβησαν επίσης στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των 130 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Αφού περπάτησαν στο χώρο ενώπιον του μνημείου στο κέντρο της πλατείας όπου οι πολίτες έχουν αφήσει κεριά, μηνύματα και λουλούδια για τα θύματα της τρομοκρατίας, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για αρκετή ώρα.

Αυτή η πλατεία, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις περιοχές που διαπράχθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα, έχει μετατραπεί σε χώρο όπου χιλιάδες Παριζιάνοι συνηθίζουν να αποτίνουν φόρο τιμής από τον Ιανουάριο και τις πρώτες επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον της Γαλλίας με 17 νεκρούς.

Μέρκελ: Μεγαλύτερη υποστήριξη στο Παρίσι

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα εξετάσει τρόπους με τους οποίους η χώρα της θα μπορούσε να προσφέρει περαιτέρω υποστήριξη στη Γαλλία στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.

«Όταν ο Γάλλος πρόεδρος μου ζητάει να σκεφθώ τι επιπλέον μπορούμε να κάνουμε, τότε είναι καθήκον μας να συλλογιστούμε επ’ αυτού και επίσης να αντιδράσουμε πολύ σύντομα εδώ» τόνισε η Μέρκελ σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος Ολάντ προέτρεψε τη Γερμανία να δεσμευτεί περισσότερο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, όπου γαλλικά μαχητικά βομβαρδίζουν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης, αν και επισήμανε ότι κατανοεί τους δισταγμούς του Βερολίνου να εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr