25 Σεπτεμβρίου 2022

Ζητώ την προστασία μου, δήλωσε ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Γ. Ρουπακιά

Την προστασία της δικής του ζωής και των μελών της οικογένειας του ζήτησε ο αστυνομικός που είχε συλλάβει τον Γιώργο Ρουπακιά αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Δεν θέλω να ελοχεύει κίνδυνος ούτε σε εμένα ούτε στην οικογένειά μου και ζητώ την προστασία μου», είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός Δημήτρης Κουτζέλης ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δέχθηκε ανώνυμες απειλές και ότι του έχουν χαρακώσει το αμάξι πριν μερικές ημέρες, όταν έγινε γνωστό ότι ανήκει στους μάρτυρες κατηγορητηρίου, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει από πού προέρχονταν αυτές οι απειλές.

Είχαν προηγηθεί οι ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης, με τον συνήγορο του Γιώργου Ρουπακιά, Γιώργο Ρουμπέκα, να εστιάζει γύρω από το αν ο εντολέας του ήταν νηφάλιος μετά το φονικό.

Ρουμπέκας: Όταν λέτε ότι ο Ρουπακιάς ήταν νηφάλιος, τι εννοείται;

Μάρτυρας: Το «νηφάλιος» προκύπτει από το γεγονός ότι ήταν ήρεμος χωρίς να αντιδράσει, κοιτούσε ευθεία μπροστά, ενώ το παλικάρι ήταν αιμόφυρτο λίγο πιο πέρα.

Συνήγορος: Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν παγωμένος ή σοκαρισμένος;

Μάρτυρας: Από την εμπειρία μου, κάποιος που είναι παγωμένος δεν μπορεί ούτε να μιλήσει. Από το τσιγάρο που κάπνιζε και από τον τόνο της φωνής του φάνηκε. «Δεν ξέρω» μου είπε, από αδιαφορία.

(Φασαρία στο ακροατήριο)

Πρόεδρος: Κάποιες κινήσεις να λείπουν, παρακαλώ. Δεν βοηθούν.

Πατέρας Φύσσα: Να τον πούμε και άγιο Ρουπακιά τώρα;

Η δίκη διέκοψε για την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr