14 Ιουλίου 2020

Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα …βαράνε αναβολές

“Αναβολές χτυπάνε», στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα,σύμφωνα με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
«Σ’ ένα στρατόπεδο με δύναμη 150 άνδρες, υπάρχουν… 

120 υπηρεσίες,οπότε σε συνδυασμό με τη νυχτερινή εκπαίδευση ,η έξοδος γίνεται άπιαστο όνειρο.Ατελείωτες αγγαρείες, πολλές από τις οποίες χωρίς κανένα απολύτως νόημα, προκειμένου «να μην κάθονται οι φαντάροι». Η καθημερινή ξεκούραση των στρατιωτών κυμαίνεται από μία μέχρι τρεις ώρες ύπνου.
Οι στρατιώτες καλούνται να εκτελέσουν αγγαρείες καθαρισμού χωρίς τα στοιχειώδη μέσα. Τα περισσεύματα του φαγητού παραγεμίζουν σάπιους, υγειονομικά πλήρως ακατάλληλους κάδους τους οποίους οι φαντάροι διατάσσονται να καθαρίσουν φτάνοντας μέχρι την τάση προς έμετο και τους σπασμούς……

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα της εκπαίδευσης, που διαρκεί συνολικά τρεις εβδομάδες, πέντε φαντάροι, μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση, ζήτησαν αναβολή. Επειδή μάλιστα αν πέντε στρατιώτες ζητήσουν αναβολή στην ίδια ΕΣΣΟ διατάσσεται ένορκη διοικητική εξέταση, «ευαισθητοποιήθηκαν» οι αξιωματικοί, προφανώς αναλογιζόμενοι τη λαμπρή καριέρα τους στις ένοπλες δυνάμεις, και χαλάρωσαν την πίεση που ασκούσαν.
Ο πέμπτος φαντάρος εστάλη στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο και τον κρατάνε παράνομα εκεί μέχρι το Νοέμβρη για να αλλάξει η ΕΣΣΟ, προκειμένου να πειστεί να μην ζητήσει τελικά την αναβολή!”

onalert.gr

Προηγούμενο άρθροΤο καφενείο ήταν η βιτρίνα
Επόμενο άρθροΣεισμός 4,5R στην Κρήτη