6 Οκτωβρίου 2022

Ευκαιρία να ξεφύγει ο Ολυμπιακός

Με σοβαρότητα για το "γλυκό" 7 στα 7Ο Βαλβέρδε δεν παρασύρεται από τον ενθουσιασμό που επικρατεί στον Ολυμπιακό και με σοβαρότητα θα πάει στο ΟΑΚΑ για το “γλυκό” 7 στα 7 στο πρωτάθλημα. Οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να “τελειώσουν” τον Παναθηναϊκό με νίκη στο ΟΑΚΑ.

 

O Oλυμπιακός ναι μεν χρειάζεται να πάει με αυτοπεποίθηση στο ντέρμπι του Σαββάτου (30/10) στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό, o oποίος αυτή την στιγμή είναι ένα πληγωμένο “θηρίο” το οποίο ψάχνει την αφορμή, το παιχνίδι, για να ανακάμψει και το ντέρμπι είναι η τελευταία του ευκαιρία.

O Eρνέστο Βαλβέρδε είναι ένας σοβαρός προπονητής, δεν παρασύρεται από τον ενθουσιασμό που επικρατεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο και με ψυχραιμία, έχοντας καθαρό μυαλό, θα προετοιμάσει τους παίκτες του όπως εκείνος ξέρει για το σημαντικό αυτό ματς.

Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει την κρισιμότητα του αγώνα και ξέρει πολύ καλά πως με ενδεχόμενη νίκη οι Πειραιώτες θα εκτοξευθούν στο +7 από το “τριφύλλι”, γεγονός που αν συμβεί θα δώσει ένα ισχυρό βαθμολογικό αβαντάζ στην ομάδα του το οποίο πολύ δύσκολα θα χαθεί στη συνέχεια.

Μπορεί να βρισκόμαστε στον Οκτώβρη, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, μόλις στην 8η αγωνιστική της Superleague, αλλά μία πιθανή εκτός έδρας νίκη των ερυθρολεύκων στην έδρα των “πρασίνων”, θα δώσει ψυχολογική τόνωση στον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα θα φέρει τον έντονο προβληματισμό στον Παναθηναϊκό, στον οποίο θα γεννηθούν αρκετές εσωτερικές συγκρούσεις και διάφορα είδους προβλήματα ύστερα από μία δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι “ερυθρόλευκοι” με νίκη θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να “τελειώσουν” τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Μία ενδεχόμενη επικράτηση των Πειραιωτών στην Καλογρέζα, λοιπόν, θα έχει διπλό κέρδος, αλλά για να έρθει το “διπλό”, ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να παίξει με πάθος, αποφασιστικότητα και υπομονή στο παιχνίδι του, κυριαρχώντας εκείνος στον αγωνιστικό χώρο, επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση.

Όπως ακριβώς αντιμετώπισε και τα προηγούμενα παιχνίδια, με τους ερυθρόλευκους να μετράνε έξι στα έξι και να έχουν βάλει πλώρη για το “γλυκό” εφτά στα εφτά.