6 Φεβρουαρίου 2023

Αλληλοκατηγορίες για τις μίζες στην εξεταστική για τα ομόλογα

Ο προφυλακισμένος ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ακρόπολις», ο οποίος κατέθεσε για δεύτερη φορά, με δική του πρωτοβουλία, δήλωσε πως… 

στις 15 Οκτωβρίου (2010), ο συγκρατούμενος του και πρώην συνέταιρος του Γ. Αποστοίδης, του αποκάλυψε τη διαδρομή της βαλίτσας με τα 6 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για το… «λάδωμα» όσων βοήθησαν στη διάθεση του επίμαχου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.

Ο Σ. Πρινιωτάκης κατέθεσε πως ο κ. Αποστολίδης του αποκάλυψε πως τη βαλίτσα είχε παραλάβει ο τότε επικεφαλής του Ταμείου Φαρμακοποιών, Παν. Δεμέστιχας «για να τα μοιράσει σε όσους διευκόλυναν» την υπόθεση και μάλιστα, όσον αφορά στους παραλήπτες των 6 εκατ. ευρώ, έδειξε προς την πλευρά των υπουργείων Οικονομικών και Απασχόλησης. «Κάποιοι μας βοήθησαν κι αυτοί δεν ήταν ούτε άγγελοι, ούτε το άγιο πνεύμα» φέρεται να κατέθεσε ο κ. Πρινιωτάκης ότι του είπε χαρακτηριστικά ο πρώην συνέταιρος του.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολίδης, καταθέτοντας λίγο αργότερα, διέψευσε τα όσα ανέφερε ο κ. Πρινιωτάκης και υποστήριξε ότι, αντίθετα, ο πρώην συνέταιρός του, του είχε αναφέρει ότι θα δώσει «μίζα» σε 4 διοικητές ασφαλιστικών ταμείων για να αγοράσουν τα ομόλογα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αποφάσισαν να καλέσουν και τα δύο κεντρικά πρόσωπα σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.