5 Οκτωβρίου 2022

Διακαναλική: Οι λεπτομέρειες που ΔΕΝ έκαναν την διαφορά

‘Ενα σκηνικό πρόχειρα στημένο, οι ατέλειες πολλές, οι πρωταγωνιστές αμήχανοι. 

Το πλατώ που στήθηκε για την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν εμφανώς οργανωμένο στο πόδι και φανέρωνε το εσπευσμένο της απόφασης να εμφανιστεί διακαναλικώς άρον άρον ο κ. Παπανδρέου.

Πίσω του είχε τοποθετηθεί ένα μπλέ τελάρο που έπαιζε το ρόλο του φωτογενούς φόντου.Ο ίδιος επέλεξε μπλε γραβάτα πιθανότατα για συμβολικούς λόγους. Στο πρωθυπουργικό γραφείο κόλλησε ένα μεγάλο τραπέζι για να χορέσουν μάλλον στριμωχτά οι 7 δημοσιογράφοι.

Στην δεξιά πλευρά του τραπεζιού έμεινε ένας κενός χώρος, τόσο μικρός, που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συντονιστής της συνέντευξης κ. Πεταλωτής, δεν είχε τρόπο να βολέψει τα πόδια του.

Ατέλειες υπάρχουν πάντα στα πλατώ, όμως με κάποιον τρόπο “κρύβονται” από το τηλεοπτικό κοινό. Χθες τις είδαμε όλες. Τα σκόρπια τηλεοπτικά φώτα, οι κολλητικές ταινίες για τα καλώδια των μικροφώνων, ακόμα και κάποια βαλιτσάκια στο βάθος αριστερα, ήταν όλα “φόρα παρτίδα” ευδιάκριτα στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού. ‘Ολο αυτό το σκηνικό δεν βοήθησε κανέναν.

Ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τους τηλεθεατές. Ακόμα αναρωτιούνται πολλοί γιατί ούτε ένας από τους δημοσιογράφους δεν ρώτησε τον πρωθυπουργό όταν απείλησε με εθνικές εκλογές ποιός είναι ο πήχυς. Τι εννοεί αν χάσω. Ποιό είναι το ποσοστό που θα θεωρηθεί απαγορευτικό για να συνεχίσει να κυβερνάει. Από ένα σημείο και μετά ο χρόνος είχε σταματήσει και επαναλαμβάνονταν τα ίδια κλισέ. Η κάμερα έπιασε πολλούς από τους δημοσιογράφους να κοιτάζουν ανυπόμονα το ρολόι τους.

 Το μοντέλο αποδείχθηκε αποτυχημένο, μακρόσυρτο, βαρετό. Τα πρώτα στοιχεία από τις τηλεθεάσεις δείχνουν οτι οι περισσότεροι τηλεθεατές είδαν την συνέντευξη στο MEGA αλλά σιγά – σιγά άρχισαν να κλείνουν την τηλεόρασή τους. Ετσι κι αλλιώς δεν είχαν άλλη επιλογή. ‘Ολα τα μεγάλα κανάλια έδειχναν έναν μονότονο και βαρετό μονόλογο….