3 Δεκεμβρίου 2022

Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και παρασκήνιο

Περίπου  2.841.469 τηλεθεατές παρακολούθησαν (δεν είχαν και επιλογή) την διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, δηλαδή σχεδόν… ένα εκατομμύριο λιγότεροι από την προηγούμενη Δευτέρα άνοιξαν χθες την τηλεόρασή τους!

Μεγάλος κερδισμένος και μεγάλος χαμένος ήταν το Mega, που ναι μεν ήταν το μόνο κανάλι, που έπιασε διψήφιο (28,9% για το σύνολο και 23% για τα νεανικά κοινά), αλλά αν είχε την κανονική ροή στον πρόγραμμά του, δηλαδή «Το Νησί» θα έφτανε 60% και 70%

Όλα τα υπόλοιπα κανάλια παρουσίασαν μονοψήφια ποσοστά τηλεθέασης, εκτός από το Star, που διέκοψε την διακαναλική για να μεταδώσει την ταινία «Συμμορία των Δώδεκα». Η ταινία έπιασε 12,6% στο σύνολο και 17,3% στα νεανικά κοινά

Κατά τα άλλα: ο Ant1 άγγιξε το 9,9% για το σύνολο και 9,2% για τα νεανικά κοινά, το Alter: 6,9% και 4,4% σε σύνολο και νεανικά κοινά. Ακολούθησαν: Net: 6,6% στο σύνολο και 6,4% σε νεανικά, Alpha: 6,4% σε σύνολο και νεανικά, Σκάι: 3,3% και 2,1% σε σύνολο και νεανικά κοινά αντίστοιχα.

Όσο για το παρασκήνιο της συνέντευξης, το σκηνικό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πριν από την διακαναλική συνέντευξη, που δεν δέχτηκε και τα καλύτερα σχόλια, ήταν άκρως… πολιτισμένο.
Τα τηλεοπτικά βανάκια ήταν παρατεταγμένα από νωρίς στον δρόμο έξω από την Ηρώδου Αττικού και οι δημοσιογράφοι έκαναν αστειάκια μεταξύ τους, ενώ ετοίμαζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν το «ζωντανό».

Οι περαστικοί ήταν ενθουσιασμένοι με το «υπερθέαμα» και κάποιες τουρίστριες κοντοστέκονταν, για να δουν την κ. Τρέμη, την ώρα που την έβαφαν ή να χαζέψουν τους παρουσιαστές στις ζωντανές συνδέσεις με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών τους.

Η πιο πολυσυζητημένη φιγούρα της βραδιάς ήταν ένας κύριος, άνω των 60, που πλησίασε στον χώρο, για να ζητήσει από τους δημοσιογράφους να δώσουν ένα φάκελο στον κ. Ραγκούση!!

Ήθελε να του πουν να περάσει «τρεις αράδες σε ένα σχέδιο νόμου»

Την ηρεμία της βραδιάς τάραξε για λίγο η έλευση του κ. Παπανδρέου. Οι ρεπόρτερ και οι τεχνικοί αγχώθηκαν από πού θα περάσει το πρωθυπουργικό – υβριδικό αυτοκίνητο, μην τυχόν και τους χαλάσει κάποιο πλάνο… Αφού απέφυγαν το «κακό», η ηρεμία επανήλθε, ενώ ο κ. Παπανδρέου κατέβηκε από το αμάξι και μπήκε -ανεβαίνοντας δυο – δυο τα σκαλιά- στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήταν βλέπετε ξεκούραστος, αφού ακύρωσε όλα τα ραντεβού του για χθες και παρέμεινε σπίτι του με τους πολύ στενούς συνεργάτες, προκειμένου να του δώσουν τις τελευταίες συμβουλές. Ανάμεσα στους «στενούς» συνεργάτες ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Τηλέμαχος Χυτήρης

Λίγο πριν ανάψουν τα φώτα και ενώ ετοιμαζόταν, αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους – συμμετέχοντες σε άκρως φιλικό κλίμα.

Όταν τα φώτα έσβησαν, ο κ. Παπανδρέου ρώτησε όλο αγωνία τους παρουσιαστές «πως σας φάνηκα;». Οι περισσότεροι απέφυγαν να απαντήσουν ευθέως, ψέλλισαν κάτι για την διαδικασία, η οποία κράτησε ένα «γεμάτο» δίωρο, και η αίθουσα άδειασε…