26 Νοεμβρίου 2022

Άναψε κόκκινο για ΟΑΚΑ

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, άναψε «κόκκινο» στον… Παναθηναϊκό όσον αφορά την παραχώρησης του ΟΑΚΑ στην ομάδα. «Το Ολυμπιακό στάδιο είναι για συγκεκριμένους σκοπούς και δεν μπορεί να μεταβληθεί σε γήπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Νικητιάδης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πρόταση, ενώ τόνισε ότι «Το Ολυμπιακό στάδιο έχει ταυτιστεί με ό,τι πιο σημαντικό έχει γίνει στον ελληνικό αθλητισμό και δεν είναι σωστό να μεταβληθεί σε γήπεδο μίας ομάδας, όσο σημαντική και αν είναι αυτή».


Όπως ανέφερε, μετέφερε για αύριο τη συνάντησή του με τους φορείς του μπάσκετ για το θέμα της απεργίας, επειδή πρέπει να παραστεί στη Βουλή όπου έχουν κατατεθεί επίκαιρες ερωτήσεις και μία από αυτές αφορά το θέμα της απεργίας.


«Έγινε αντιληπτό ότι η Πολιτεία θα αναλάβει λύσεις για την επίλυση των θεμάτων που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές στην αυριανή συνάντηση, στην οποία θα κληθούν όλες οι πλευρές. Υπάρχουν περιθώρια να λυθεί το θέμα της ιατρικής περίθαλψης, ενώ το συνταξιοδοτικό είναι ένα πρόβλημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά θέλει υπομονή γιατί πρέπει να επιλυθούν πράγματα που δεν έγιναν σε δέκα χρόνια», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού.


Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε ότι για πρώτη φορά έγινε καταγραφή των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Όσον αφορά τις κρατικές επιχορηγήσεις υπογράμμισε ότι το 75-95% έχουν καταβληθεί.
«Γίνεται προσπάθεια να βγούμε από τη σήραγγα και είμαστε σε καλό δρόμο δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, η οποία θα υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της που έχει αναλάβει σ.σ. Μεσογειακοί Αγώνες», επισήμανε ο κύριος Νικητιάδης.


Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, αναφέρθηκε στις επιτυχίες που είχαν οι αθλητές σε διεθνείς αγώνες τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πάρει 106 χρυσά μετάλλια, 109 αργυρά και 120 χάλκινα.


Για τις οφειλές στους γιατρούς του εργαστηρίου του ΟΑΚΑ που διεξάγουν έλεγχο αντιντόπινγκ είπε ότι είχαν συσσωρευτεί χρήματα που εκκρεμούσαν εδώ και τρία χρόνια τα οποία έχουν καταβληθεί.


Ακόμη, ο κύριος Μπιτσαξής είπε ότι αποκαταστάθηκε η εργατική νομοθεσία για τους υπαλλήλους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, υπογραμμίζοντας ότι έχουν φύγει αυτοί που «έφυγαν από το παράθυρο». Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί και η έξωση των αθλητών που δεν έχουν δικαίωμα να διαμένουν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.


Για το θέμα των στημένων αγώνων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού είπε: «Το ζήτημα δεν σχετίζεται μόνο με τον αθλητικό χώρο, όμως γίνεται τεράστιες προσπάθειες για την επίσπευση των διαδικασιών και την έκδοση αποφάσεων στο χώρο της δικαιοσύνης. Πρέπει να καθαρίσουμε το χώρο και η κρίση στο χώρο του αθλητισμού είναι ευκαιρία.


Για τη μετακίνηση των οπαδών δήλωσε: «Η απαγόρευση πραγματοποιείται όπως είχαμε προαναγγείλει από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή κατά περίπτωση. Ενεργοποιείται πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Η απαγόρευση δεν είναι ποινή είναι προληπτικό μέτρο».


Τέλος, ο κύριος Μπιτσαξής δήλωσε πως εντός του 2011 θα γίνει δημόσιος διάλογος για την επανεξέταση των κινήτρων που γίνονται για διακρίσεις στους αθλητές.

theplayer.gr