8 Δεκεμβρίου 2022

Καρυγή αγωνίας από κατοίκους του κέντρου της Αθήνας

Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας ζητούν για μια ακόμη φορά οι… κάτοικοι των περιοχών αυτών. Με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργός, τον δήμαρχο Αθηναίων και την ηγεσία του Αρείου Πάγου «η Κίνηση Πολιτών Κέντρων Αθήνας» εκφράζουν την απόγνωσή τους και προειδοποιούν ότι η πόλη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή.
«Η αύξηση της αστυνόμευσης στο ιστορικό κέντρο δεν έχει μειώσει  την εγκληματικότητα απλώς έχει «σπρώξει» μεγάλο μέρος της προς γειτονικές περιοχές όπως η πλατεία Βικτωρίας, η πλατεία Αττικής, τα στενά της Πατησίων, της 3ης Σεπτεμβρίου και της Λιοσίων, την Πλ. Βάθη κ.λ.π.» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται και η απορία «πως η μετακίνηση αυτή δεν επεκτείνεται προς το Σύνταγμα και το Κολωνάκι.
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διαφορετικά το κέντρο θα μετατραπεί σε γκέτο και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Εγκληματικότητα, παραοικονομία και διαφθορά σε συνδυασμό με την αυξανόμενη μεταναστευτική ροή διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ», τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος., πρόεδρος της Κίνησης.
Την επιστολή συνοδεύει η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. με έναν «οδικό χάρτη» με προτάσεις ενεργειών και παρεμβάσεων της κυβέρνησης και της διοίκησης (εμπλεκόμενοι υπουργοί και δήμαρχος Αθηναίων), ώστε να αντιμετωπιστεί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα