8 Δεκεμβρίου 2022

Δεκτή η παραίτηση Δραγώνα

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έκανε δεκτή την… παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης, του Υπουργείου Παιδείας.
Η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση της κας Δραγώνα παρά το ότι χάνει μια πολύτιμη συνεργάτιδα.
“Θέλω να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου για την προσφορά της στο συνολικό έργο του Υπουργείου για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος” πρόσθεσε η υπουργός.
“Οι λόγοι είναι προσωπικοί. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, και το πνεύμα συνεργασίας. Παραμένω στην διάθεση τους” δήλωσε η Θάλεια Δραγώνα.
Πραγματική αιτία της αποχώρησης της ειδικής γραμματέως φέρεται ότι είναι η διαφωνία που ανέκυψε στο θέμα του μαθήματος της Ιστορίας στο Λύκειο, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Εάν δηλαδή το μάθημα της Ιστορίας θα είναι προαιρετικό, όπως φέρεται να έχει προτείνει η Θάλεια Δραγώνα για το νέο Λύκειο ή υποχρεωτικό, όπως έχουν δηλώσει κατ’επανάληψη στη Βουλή σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα τόσο ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος όσο και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η διαφωνία στο θέμα ως φαίνεται οδήγησε στο δρόμο της παραίτησης τη Θάλεια Δραγώνα, καθώς πλέον το θέμα με το μάθημα της Ιστορίας είχε πάρει διαστάσεις και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δύο υφυπουργών και της ειδικής γραμματέως φαίνεται πως ήταν αδύνατη.