26 Φεβρουαρίου 2020

Πρέβεζα: Σε οριακή κατάσταση οι εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου – Σε αποχή οι μαθητές

Με αποχή από τα μαθήματά τους οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας διεκδικούν την βελτίωση των εγκαταστάσεων του σχολείου τους το οποίο φέτος συμπλήρωσε 80 χρόνια ζωής…

Τα παιδιά προχώρησαν στην απόφαση αυτή μετά από γενική συνέλευση και έχοντας στο πλευρό και τον διευθυντή τους κ.Διαμάντη σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Πρέβεζας προκειμένου να θέσουν υπόψη των αρμοδίων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου το κτίριο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με τις ηλεκτρικές και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις ουσιαστικά να μην λειτουργούν ,τις τουαλλέτες να βρίσκονται σε κακή κατάσταση και το γυμναστήριο να βάζει νερά από την οροφή.

«Το σχολείο χρειάζεται ριζική αναπαλαίωση και σίγουρα επιπλέον χώρους» υπογραμμίζει ο κ.Διαμάντης απευθύνοντας έκκληση προς τους φορείς να εισακούσουν το αίτημα των παιδιών αλλά και των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου.
Οι αντιπρόσωποι των μαθητών από την πλευρά τους επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα στο σχολείο ζητώντας από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Φωκά και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Χρήστο Λαινά την παρέμβαση του Δήμου για την επίλυσή τους.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου διαβεβαίωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι η αγωνία για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του σχολείου είναι και δική τους προαναγγέλοντας νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλτιάδη Κλάπα προκειμένου να καθοριστούν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες που μπορούν άμεσα να γίνουν. 

pamepreveza.gr