14 Ιουνίου 2021

VIDEO : Συγκλονιστική διάσωση 24χρονου στη Θέρμη

http://static.madata.gr/files/xeimaros_718195378.jpgΔραματικές ώρες έζησε ένας 24χρονος στη Θέρμη, που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου!

Προς βοήθειά του έσπευσαν οι γονείς του, όμως, η μανία των νερών ήταν τέτοια που χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απεγκλωβιστούν μάνα και γιος. Ο πατέρας αγνοείται και οι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της μέρας.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα, όταν ο νεαρός αστυφύλακας επιχείρησε να περάσει με το αμάξι του γέφυρα πάνω από ρέμα που είχε «φουσκώσει» από την νεροποντή. Αν και η τροχαία είχε τοποθετήσει κώνους απαγορεύοντας την κίνηση, εκείνος τους έβγαλε και επιχείρησε να περάσει.

Το αυτοκίνητο έμεινε στα νερά και, χάρη στο κινητό του τηλέφωνο, ο νεαρός ειδοποίησε τους γονείς του πως είχε εγκλωβιστεί. Εκείνοι, μέσα στον πανικό, έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί τους…

Πατέρας και μητέρα μπήκαν στο ρέμα και, όταν πήγαν να ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου, παρασύρθηκαν και οι τρεις από τα μανιασμένα νερά.

Ο 24χρονος κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί από τα κλαδιά ενός δέντρου. «Δεν μπορώ άλλο… δεν μπορώ, φεύγω! Μούδιασαν τα χέρια μου…», φώναζε γεμάτος αγωνία όσο τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν.

«Δεν μπορώ άλλο… κρυώνω, δεν αντέχω, θα μπω μέσα…», έλεγε ο νεαρός αστυφύλακας και οι δυνάμεις του άρχισαν να τον εγκαταλείπουν.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να τον φτάσουν, ενώ ο δήμαρχος και ένας κάτοικος αψήφησαν τον κίνδυνο και τον πλησίασαν από την απέναντι μεριά του χειμάρρου, καταφέρνοντας τελικά να τον σώσουν.

Λίγο νωρίτερα, οι πυροσβέστες είχαν βγάλει από τα ορμητικά νερά την 50χρονη μητέρα του, όμως, ο 45χρονος πατέρας του παρασύρθηκε και αγνοείται μέχρι αυτή την ώρα.

Μέχρι που έπεσε το σκοτάδι, πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και κάτοικοι «χτένισαν» το ρέμα και τις ακτές για να βρουν τον 45χρονο. Οι έρευνες θα αρχίσουν ξανά με το πρώτο φως της μέρας.