29 Μαρτίου 2020

Εθνική ανάγκη να συμβάλλει στη διάσωση της χώρας το εφοπλιστικό λόμπι

Την ώρα που η ελληνική οικονομία ασφυκτιά, με τους εταίρους να σφίγγουν όλο και περισσότερο τη θηλιά γύρω από το λαιμό της ταλαιπωρημένης Ελλάδας, απαιτώντας νέα «αφαίμαξη» της μικρομεσαίας τάξης, μία ξεχωριστή… κάστα στη χώρα μας συνεχίζει να χαίρει σκανδαλώδους απαλλαγής επί των φορολογικών της υποχρεώσεων.

Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και κοινωνικής ευθύνης, οι τσέπες των εφοπλιστών συνεχίζουν να φουσκώνουν, ενώ οι ίδιοι «επιβλέπουν» ανερυθρίαστα το φτωχό (ακόμα και τον άνεργο) να σηκώνει όλο το βάρος των φοροεπιδρομών, αρνούμενοι πεισματικά να πληρώσουν ακόμα και τις εισφορές (το ελάχιστο δηλαδή τίμημα) που προβλέπονται από το νόμο.

Η θρασύτητά τους να συνεχίζουν να κερδίζουν αστρονομικά ποσά με τις ελληνικές σημαίες, χωρίς να συμβάλλουν ούτε στο ελάχιστο στην Εθνική Οικονομία, ξεπερνά κάθε όριο.

Στα μάτια τους η Ελλάδα, όπου μισθωτοί και συνταξιούχοι καταβάλλουν πάνω από το 30-40% των εισοδημάτων τους, είναι ένας ακόμη φορολογικός παράδεισος και τίποτα παραπάνω, επιλέγοντας όχι μόνο να μην αποδίδουν ούτε τα ελάχιστα που οφείλουν στο ελληνικό κράτος, αλλά σηκώνοντας «παντιέρα» για τη μετατροπή της εθελοντικής συνεισφοράς τους στην ελληνική οικονομία σε υποχρεωτική!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν το θράσος να απειλούν πως θα πάρουν τα πλοία και τις εταιρείες τους από την Ελλάδα, παρά τη σκανδαλώδη φοροαπαλλαγή τους!

Μήπως έφθασε επιτέλους η ώρα να αρθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων και να εφαρμόσει τους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους;

Να συμβάλλουν επιτέλους και οι… έχοντες προκειμένου να σταματήσει η «αιματοχυσία» της φορολογικής αδικίας που οδηγεί τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην απόγνωση και την εξαθλίωση;

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του αναζητούν λεφτά για να καταφέρουν να πείσουν την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ικανό να βάλει τέλος στη λιτότητα των μνημονίων.

Δεδομένης της κρισιμότητας των στιγμών και της απώλειας της παραμικρής πίστωσης χρόνου, καθώς οι δανειστές όχι μόνο έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, αλλά το πιέζουν, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να αφήσει στην άκρη την παραμικρή διάθεση… συμβιβασμού με το νοσηρό κατεστημένο μίασμα και να προχωρήσει σε όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά.

Καταπολέμηση της διαφθοράς, άρση όλων των χαριστικών διατάξεων που επί σειρά ετών απολαμβάνουν οι εφοπλιστές εις βάρος απλών πολιτών και υπολοίπων επιχειρηματιών, αλλά κυρίως ισονομία και δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα.

Και αν σε ποινικό επίπεδο, προκειμένου να λογοδοτήσουν όσοι οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, απαιτείται χρόνος και παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης, σε ηθικό και πρακτικό επίπεδο, με την άρση της ασυλίας και της απαλλαγής των εφοπλιστών, η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει άμεσα μία πρώτη βαθιά ανάσα.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr