6 Οκτωβρίου 2022

Casus Belli για τον ελληνικό λαό η φορολόγηση των εφοπλιστών

Τα βρήκε με τους… έχοντες της ναυτιλίας η κυβέρνηση της Αριστεράς και θα συνεχίσει να ξετινάζει στους φόρους μισθωτούς και συνταξιούχους; Να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση το Μέγαρο Μαξίμου για να μάθουν οι Έλληνες αν θα πληρώσουν επιτέλους οι εφοπλιστές

Την πιο… κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, λίγα μόλις 24ωρα πριν η κυβέρνηση της αριστεράς συνθηκολογήσει με τους δανειστές και υπογράψει την υποταγή της Ελλάδας σε τρίτο, το χειρότερο στην ιστορία μας, μνημόνιο, επέλεξε το… σύστημα να κάνει λόγο για… μπουνάτσα στις σχέσεις της με τους εφοπλιστές.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καταγράφει την κατάσταση που σήμερα επικρατεί στο πεδίο της… μάχης ανάμεσα στις σχέσεις της κυβέρνησης με το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Και από τις… απειλές των εφοπλιστών, όπως εκφράζονταν τα προηγούμενα 24ωρα για αλλαγή σημαίας, φτάσαμε -αν επιβεβαιωθεί το ρεπορταζ- στη… μπουνάτσα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ελληνικός λαός αναμένει να του έρθει ξανά ο… λογαριασμός για τις μνημονιακές επιλογές μιας ακόμη κυβέρνησης. Με τη διαφορά ότι σήμερα μιλάμε για κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της δεξιάς, που οφείλει να ξεκινήσει τη λήψη μέτρων από την άρση των φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές, ώστε να αποκατασταθεί η χρόνια αδικία εις βάρος των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων.

Αποτελεί το ελάχιστο χρέος για τους κυβερνώντες και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις απειλές των εφοπλιστών και να προχωρήσουν στη φορολόγησή τους χωρίς καμία προκλητική απαλλαγή. Τηρώντας ακριβώς όσα προεκλογικά δεσμεύτηκε και όσα ακόμα και σήμερα του ζητά η τρόικα. Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να πείσει τους Έλληνες… Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει αν ΞΑΝΑ οι εφοπλιστές βγουν… εκτός μνημονίου. Εδώ και τώρα πρέπει το Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει επισήμως τι σκοπεύει να κάνει με την κατάργηση των φοροαπαλλαφών των εφοπλιστών. Για τον ελληνικό λαό αποτελεί casus belli η φορολόγηση των εφοπλιστών, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα των Ελλήνων για την ισότητα μεταξύ των πολιτών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr