19 Σεπτεμβρίου 2021

Βολιβία: Αν το κόκκινο κρέας είναι επικίνδυνο, φάτε… λάμα!

Αντί για κόκκινο κρέας, το οποίο μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με τις τελευταίες προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι καταναλωτές μπορούν να τρώνε άφοβα… λάμα, πρότεινε το υπουργείο Υγείας της Βολιβίας!

Στη Βολιβία «έχουμε καλό κρέας, όπως των λάμα που περιέχει ελάχιστα λιπαρά και είναι κατάλληλο για κατανάλωση με μέτρο», διαβεβαίωσε η Βίκι Αγκιλάρ, η εκπρόσωπος της υπηρεσίας τροφίμων και διατροφής του υπουργείου.

Το κρέας του λάμα, ενός είδους καμήλας που εκτρέφεται κυρίως για το μαλλί του, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην υψηλή… μαγειρική κυρίως για την περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, αλλά και επειδή περιέχει ελάχιστα λιπαρά.

Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια μάλιστα, τα πολυτελή εστιατόρια της χώρας σερβίρουν κρέας λάμα. Μία άλλωστε από τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ είναι το καρπάτσιο λάμα με κινόα και παρμεζάνα.

Στην παραδοσιακή κουζίνα των ιθαγενών το λάμα κατέχει επίσης εξέχουσα θέση, ενώ κάποιοι θεωρούν το συγκεκριμένο κρέας ανώτερο και από το βοδινό, το χοιρινό ή το αρνίσιο.

Σε κάθε περίπτωση «οι υπερβολές μπορεί να βλάψουν», προειδοποίησε η Αγκιλάρ…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr