15 Αυγούστου 2022

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 48 κιλά κοκαϊνης

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης βάρους 48 κιλών περίπου, εντόπισαν άνδρες του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας, έπειτα από έλεγχο που έκαναν σε φορτηγό στο λιμάνι της πόλης.
Μάλιστα, έπειτα από ειδική επιχείρηση…

 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνελήφθη το άτομο που οργάνωσε την μεταφορά των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, το λιμενικό είχε εδώ και αρκετό καιρό πληροφορίες ότι θα περνούσε από την Πάτρα όχημα, το οποίο θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Ετσι τη Δευτέρα, έκαναν έλεγχο σε φορτηγό που έφθασε στην Πάτρα από το Μπάρι της Ιταλίας. Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, η ποσότητα της κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη σε ειδική ξύλινη κατασκευή στο κρεβάτι της καμπίνας του οδηγού.
Η ποσότητα της κοκαίνης ήταν επικαλυμμένη με ειδική κρέμα και τυλιγμένη με καρμπόν, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός της από μηχάνημα ακτινών.
Επίσης, οι λιμενικοί βρήκαν ένα χαρτοκιβώτιο μέσα στο οποίο είχαν τοποθετηθεί 10 κουτιά του ενός κιλού, που περιείχαν την χημική ουσία «φαινακετίνη» σε λευκή σκόνη.
Σύμφωνα με το λιμενικό, η εν λόγω ουσία προοριζόταν για πρόσμιξη με την κοκαΐνη, ώστε να αυξηθεί η ποσότητα των ναρκωτικών, που προορίζονταν προς πώληση.
Μετά τον εντοπισμό της κοκαΐνης οι λιμενικοί συνέλαβαν τον οδηγό του φορτηγού, καθώς και δύο ακόμη άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και συνόδευαν το φορτηγό.
Στην συνέχεια, με τη συνεργασία της Αστυνομίας, οργανώθηκε ειδική επιχείρηση στην Αθήνα, όπου εντόπισαν έναν 48χρονο αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται, ως ο αποδέκτης της ποσότητας της κοκαΐνης.
Σύμφωνα με αξιωματικούς του λιμενικού η ποσότητα της κοκαΐνης που βρέθηκε, είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπισθεί και κατασχεθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, καθώς εκτιμάται ότι πιθανόν να εμπλέκονται και άλλα άτομα στο συγκεκριμένο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, χωρίς ταυτόχρονα να αποκλείονται και διεθνείς διασυνδέσεις.