26 Οκτωβρίου 2020

Έχασε την φωνή της επειδή δεν την άκουγαν στην τάξη

Με 150.000 λίρες Αγγλίας ανταμείφθηκε η δασκάλα από το Ickenham που έχασε την φωνή της προσπαθώντας να… ακουστεί μέσα στην τάξη. Η Joyce Walters κατάστρεψε τις φωνητικές της χορδές όταν στην προσπάθειά της να υπερβεί τον θόρυβο που προερχόταν από τον γειτονικό παιδότοπο ανέβαζε αρκετά τη φωνή της ώστε να μπορούν να την ακούν κατά την ώρα του μαθήματος.


Η 50χρονη δασκάλα αναγκάστηκε να παρατήσει το επάγγελμα της, καθώς μετά δυσκολίας πλέον καταφέρνει να μιλήσει στο τηλέφωνο, ενώ υποφέρει από φοβερό πονόλαιμο κάθε φορά που δυναμώνει τη φωνή της. Η Walters, που δίδασκε για 12 χρόνια, κέρδισε το ακριβές ποσό των 150.000 αγγλικών λιρών όταν υποστήριξε ότι δεν θα μπορέσει να διδάξει ποτέ ξανά. Ο διακανονισμός για το ποσό έγινε εκτός δικαστηρίου με το συμβούλιο του σχολείου.

Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί για παρόμοια υπόθεση. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αυξάνονται οι αποζημιώσεις καθηγητών και δασκάλων με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 20 εκατομμύρια αγγλικές λίρες τον χρόνο. Ποσό που πληρώνει ο φορολογούμενος. Τον περασμένο χρόνο, ένας ακόμη δάσκαλος δικαιώθηκε με το ποσό των 173.595 αγγλικών λιρών επειδή εξάρθρωσε τον αστράγαλό του. Σε ίδια περίπτωση, ένας βετεράνος τραυματίας πολέμου θα έπαιρνε το πολύ 34.100 λίρες αγγλίας.

Η 50χρονη Walters, μητέρα δυο παιδιών, είχε προειδοποιήσει κατά το παρελθόν τους υπεύθυνους του σχολείο για το συγκεκριμένο θέμα, εκείνοι όμως επέμεναν να την βάζουν στην ίδια αίθουσα. Τώρα η Walters μετά την δικαίωσή της περιμένει να αλλάξει κάτι στο σχολείο με την ελπίδα ότι δεν θα βρεθούν και άλλοι δάσκαλοι στην ίδια θέση.