5 Αυγούστου 2021

Facebook και Twitter: Πως να προστατέψεις το προφίλ σου!

Όπως τα ρούχα σου, το κούρεμά σου και το αμάξι σου λένε πολλά πράγματα για το ποιος είσαι, έτσι και το προφίλ σου στο facebook και το twitter… , επηρεάζεται από αυτά που λες, γράφεις και ποστάρεις. Τι πρέπει να προσέξεις για να κρατήσεις την εικόνα σου καθαρή και να μην βρεθείς σε δύσκολη θέση τόσο στη δουλειά σου όσο και στη σχέση σου;

1) Η εικόνα σου είναι το brand σου. Αποφάσισε πως θέλεις να σε βλέπουν και φρόντισε οι αναρτήσεις σου να συμβαδίζουν με το προφίλ σου. γι’ αυτό καλό θα είναι αν έχεις δημιουργήσει ένα προφίλ στο Facebook για την δουλειά να μην βάζεις φωτογραφίες σου από ξέφρενα πάρτι στη Μύκονο με ημίγυμνες κοπέλες να χορεύουν πάνω σου.

2) Να είσαι υπεύθυνος . Καλώς ή κακώς εσύ κάνεις κουμάντο στο ηλεκτρονικό σου προφίλ. Εάν πιστεύεις ότι κάτι που θα ανεβάσεις θα σου κάνει κακό ή θα σε βλάψει, τότε μην το ποστάρεις. Είναι απλό, μιας και η πληροφορία βρίσκεται στα δικά σου χέρια, και εξαρτάται από εσένα αν θα την κοινοποιήσεις ή όχι.

3) Να προφυλάσσεις την ιδιωτική σου ζωή. Κάθε social media έχεις φίλτρα για να προστατέψεις τις πληροφορίες που κοινοποιείς δημοσίως, γι’ αυτό καλό θα είναι να τα μάθεις και να τα εφαρμόσεις. Δεν θέλεις κάποιον ανώμαλο που δεν ξέρεις καν να παρακολουθεί τις ιδιωτικές στιγμές σου, είτε μέσα από τα post σου είτε από τις φωτογραφίες που έχεις.

4) Στην πραγματικότητα δεν έχεις προσωπική ζωή. Όσο κι αν προσπαθείς μ’ ένα προφίλ στο facebook ή στο twitter, ανοίγεις τα χαρτιά σου και αποκαλύπτεις ένα μέρος του εαυτού σου στον διαδικτυακό κόσμο. αν στείλεις κάτι σ’ ένα φίλο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να φτάσει και σ’ έναν εχθρό…

5) Χαμένος στη μετάφραση. Όπως ένα mail έτσι και ένα post μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά από τον καθένα. Από την στιγμή που δεν αναφέρεσαι στον άλλο πρόσωπο με πρόσωπο για να καταλάβει το ύφος σου, καλά θα κάνεις να είσαι προσεκτικός σε αυτά που γράφεις.

6) Να χρησιμοποιείς το κουμπί delete. Μπορεί να βρίσκεσαι σε ξέφρενη κατάσταση Σάββατο βράδυ, να νομίζεις ότι έχεις γνωρίσει την γυναίκα των ονείρων σου και να θες να το ανακοινώσεις σε όλο τον κόσμο του facebook και του twitter. Μην το κάνεις! Πάτα delete! Άσε να περάσει η μέθη κι αν ξυπνήσεις το επόμενο πρωί και το πιστεύεις ακόμα δήλωσε ότι είσαι σε σχέση…! Μην διστάσεις να διαγράψεις κάποιο post ή tweet σου αν πιστεύεις ότι θα το μετανιώσεις μετά.

7) Να είσαι προνοητικός. Ετοιμάζεσαι για επαγγελματικό ραντεβού που είναι κρίσιμο για την καριέρα σου; αφαίρεσε όλες εκείνες τις φωτογραφίες που μπορεί να σε ντροπιάσουν ή να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για το πρόσωπό σου.