5 Δεκεμβρίου 2022

Ινδία: Ισόβια για οδηγό της Uber που βίασε μια γυναίκα

Δικαστήριο της Ινδίας επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σήμερα σε έναν οδηγό της εταιρείας ταξί Uber, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό μίας επιβάτιδος. 

Στον οδηγό ταξί Σιβ Κουμάρ Γιαντάβ, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε κριθεί ένοχος για βιασμό, απαγωγή και εκφοβισμό της γυναίκας η οποία είχε επιβιβαστεί στο ταξί του για να επιστρέψει στο σπίτι της από ένα πάρτι, επιβλήθηκε η αυστηρότερη ποινή που προβλέπεται.

Η 26χρονη γυναίκα κατήγγειλε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιαντάβ την μετέφερε με το ταξί του σε απομακρυσμένη περιοχή όπου την χτύπησε και την βίασε.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για την ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία, ενώ λίγο καιρό αργότερα το Νέο Δελχί απαγόρευσε τη λειτουργία της Uber και πολλών άλλων εταιρειών ταξί που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο επειδή δεν διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους ως προς το παρελθόν των οδηγών τους.

Στη συνέχεια, η Uber ζήτησε συγγνώμη και ξεκίνησε εκ νέου να προσφέρει τις υπηρεσίες της αυξάνοντας, κατά τα λεγόμενά της, τους ελέγχους ασφαλείας.

Ο βιασμός είναι κεντρικό ζήτημα στην ινδική κοινωνία από τον Δεκέμβριο 2012, όταν μία 23χρονη φοιτήτρια βιάστηκε ομαδικά και κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr