21 Μαΐου 2022

Citibank: τέλος σε 31 καταστήματά της

Η είδηση μέχρι χθες βράδυ ήταν απλώς σε επίπεδο ανεπιβεβαίωτης πληροφορίας.

Όμως, οι πηγές που τη μετέφεραν ήταν συνήθως έγκυρες. Και τώρα επιβεβαιώθηκαν. Τι ανέφεραν;

Ότι μεγάλη ξένη τράπεζα, με σημαντική παρουσία στην χώρα μας, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε συρρίκνωση της παρουσίας της, μέσω περιορισμού των λειτουργούντων σήμερα καταστημάτων της.

Ο λόγος αφορούσε στη Citibank, η αποφάσισε ότι 31 καταστήματα της θα σταματήσουν να λειτουργούν (σσ κυρίως στην Αττική), ενώ παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή και πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων.

Απευθύνεται κυρίως προς όσους βρίσκονται κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, αλλά τα χρονικά περιθώρια που δίνονται για την επιλογή δεν είναι και ιδιαιτέρως μεγάλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να επιλέξουν έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά στα καταστήματα που θα κλείσουν, γεωγραφικά εντοπίζονται κυρίως στο λεκανοπέδιο, και ελάχιστα στην περιφέρεια. Εκεί, ούτως ή άλλως, η παρουσία της τράπεζας είναι περιορισμένη.

Προς αποφυγή πάντως “γενικότερων συμπερασμάτων”, θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η κίνηση αυτή δεν συνιστά προάγγελο ευρύτερων στρατηγικών αλλαγών της εν λόγω τράπεζας αναφορικά με την ελληνική παρουσία της.

Δεν τίθεται δηλαδή θέμα αποχώρησης της, αλλά αναδιάρθρωσης της παρουσίας της στην χώρα μας, θέλοντας να ρίξει μεγαλύτερη βαρύτητα σε άλλους τομείς, που δεν απαιτούν την λειτουργία εκτεταμένου δικτύου. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζεται αρμοδίως.

newscode.gr