21 Μαΐου 2022

9 άνδρες βίασαν 100 ανήλικα κορίτσια!!

Ασιατική συμμορία βίασε μέσα σε διάστημα 18 μηνών μέχρι και 100 ανήλικα κορίτσια ηλικίας 12-16 ετών… Της μεθούσαν και τους έδιναν κοκαϊνη για να μην καταλαβαίνουν τι τους κάνουν!

Μια είδηση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Βρετανίας και όχι μόνο. Μια συμμορία από 9 άτομα ασιατικής καταγωγής συνελήφθη στην Αγγλία για περίπου 100 βιασμούς ανήλικων κοριτσιών. Οι δράστες μεθούσαν τα κορίτσια και τους έδιναν ναρκωτικά και στην συνέχεια τις βίαζαν και τις χτυπούσαν.

Οι δύο βασικοί δράστες είναι οι Αμπίτ Σαντικιού και Μοχάμεντ Λιακάτ, και οι δύο παντρεμένοι με παιδιά.

Χθες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και παραδέχθηκαν την ενοχή τους για τους βιασμούς και την κακοποίηση των κοριτσιών. Οι δράστες περιέγραψαν με όλες τις λεπτομέρειες πως έφταναν σε αυτούς τους φρικιαστικούς βιασμούς.

Προσέγγιζαν τα κορίτσια με το πολυτελές BMW του Λιακάτ, κυρίως κορίτσια που ήταν έξω από καταστήματα και σχολεία μόνα τους. Συνομιλούσαν μαζί τους και τους ζητούσαν τα τηλέφωνα τους για να τους δώσουν κάποια δουλειά. Στη συνέχεια καλούσαν τα κορίτσια, τα περισσότερα ήταν από χωρισμένες οικογένειες, σε πάρτι σε πολυτελή ξενοδοχεία ή διαμερίσματα. Εκεί ήταν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας.

Έδιναν στα κορίτσια να πιουν βότκα με κοκαΐνη και όταν αυτές δεν είχαν πλέον τις αισθήσεις τους αυτοί της βίαζαν και τις χτυπούσαν. Μάλιστα δεν δίσταζαν να ζητήσουν από τα κορίτσια να ικανοποιήσουν ορισμένα βίτσια τους.

Αν κάποιες από αυτές αρνούνταν να κάνουν κάτι τις απειλούσαν με σφυριά ενώ δεν δίσταζαν να τις πετάξουν και από το αυτοκίνητο αν έβλεπαν ότι ήταν υποψιασμένες για το τι θα γινόταν.

Χθες ο Σαντικιού και Λιακάτ, πακιστανικής καταγωγής αλλά γεννημένοι στην Βρετανία, άκουσαν τον δικαστή να τους αποκαλεί φρικτούς εγκληματίες ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου που σύμφωνα με τους δικηγόρους θα είναι πάνω από 30 χρόνια φυλάκισης.

Τα υπόλοιπα 7 μέλη της συμμορίας έχουν ήδη φυλακιστεί αλλά η δίκη των δύο χρειάστηκε περισσότερες μέρες αφού οι δύο αυτοί δράστες θεωρούνται οι εγκέφαλοι της συμμορίας.

Αρκετά από τα θύματα είχαν πάει στη δίκη σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Άλλα είχαν μαζί τους, συγγενείς και φίλους ενώ μερικά κορίτσια που κρίθηκαν ως μάρτυρες πήγαν στο δικαστήριο με τον ψυχίατρο τους. “Το σοκ που έχουν πάθει αυτά τα κορίτσια είναι μεγάλο και αμφιβάλλω αν θα μπορέσουν εύκολα να το ξεπεράσουν”, δήλωσε ένας από τους ψυχολόγους.

Και πως να ξεπεράσει ένα κοριτσάκι 12 ετών ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα.


Οι έρευνες άρχισαν από το 2008 όταν οι δύο εγκέφαλοι συνελήφθησαν επειδή “ψώνισαν” από τον δρόμο δύο κορίτσια και βρήκαν στο αυτοκίνητο τους μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά. Μετά από λίγες μέρες αφέθηκαν ελεύθεροι. Όμως σιγά σιγά το νήμα άρχισε να ξεδιπλώνεται και οι αστυνομικοί βρήκαν την άκρη των Απρίλιο του 2009 όταν δύο έφηβες πήγαν στην αστυνομία λίγες ώρες αφού είχαν βιασθεί από τους δύο άνδρες και την υπόλοιπη συμμορία.

Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα “καλά κρυμμένο” διεθνές πρόβλημα, είπε ο υπεύθυνος της αστυνομίας και είναι πολύ δύσκολο να το σταματήσουμε. “Πρέπει όλοι να προσέχουμε τα παιδιά μας. Είναι το σημαντικότερο που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας”, πρόσθεσε.

Οι δράστες μάλιστα βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους για “επιβράβευση” τώρα όμως όλα τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.