10 Αυγούστου 2022

Οικογενειακά επιδόματα: Δόθηκε «πράσινο φως» για την καταβολή τους

Αυτή τη βδομάδα αναμένεται να δοθούν 635.000 οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Το Υπουργείο Εργασίας μετά από μεγάλη καθυστέρηση για την πίστωση για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, φαίνεται πως βρήκε τα απαραίτητα κονδύλια και έτσι ενδέχεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που αφορούν το γ’ τρίμηνο του 2015, θα πιστωθούν στους δικαιούχους, την ερχόμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, που θα λάβουν όσοι υπέβαλλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Η συνολική δαπάνη της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων ανέρχεται σε 223 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι από το σύνολο των δικαιούχων οι 235.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Άρα υπάρχει ένα πλήθος 410.000 δικαιούχων περίπου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα οικογενειακό επίδομα από την αρχή του έτους. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, τα οικογενειακά επιδόματα θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου από τον ΟΓΑ.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr