25 Ιουνίου 2022

Γουατεμάλα: Τους 130 έφτασαν οι νεκροί της φονικής κατολίσθησης

Ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που σημειώθηκε λόγω καταρρακτωδών βροχών στην Γουατεμάλα, έφτασε τους 130, είπε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα την Κυριακή (4/10), ενώ πάνω από 300 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τους διασώστες, η ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί κάτω από την καταστροφή σε σπίτια και χωράφια μειώνεται κάθε ώρα, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται. Η κατολίσθηση έγινε την Πέμπτη το βράδυ σε προάστιο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Πόλης της Γουατεμάλας, πρωτεύουσας της χώρας. Περίπου 1.800 άτομα συμμετέχουν στη διάσωση, μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό, την αστυνομία και άλλα συνεργεία διάσωσης.

Είναι τόσο απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν άτομα στο βάθος του σωρού από χώμα ώστε μερικοί συγγενείς των θυμάτων νιώθουν τυχεροί που έχουν βρει τα πτώματα των δικών της.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένας επιζών από τα νερά της βροχής που παρέσυραν χώμα και πέτρες πάνω από τη πόλη, θάβοντας τους κατοίκους στα σπίτια τους, ενώ η βροχή χθες δυσχέραινε το έργο τους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr