27 Νοεμβρίου 2021

Φρίκη στη Συρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί και 550 τραυματίες από σφοδρό βομβαρδισμό σε αγορά (video)

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίστηκαν χθες σε μια επίθεση εναντίον μιας αγοράς στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού στη Συρία, γνωστοποίησαν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) είχε χθες κάνει λόγο για 59 νεκρούς, μεταξύ αυτών 5 παιδιών, από ρουκέτες και πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.

«Επρόκειτο για έναν σφοδρότατο βομβαρδισμό. Τα τραύματα των θυμάτων είναι πολύ σοβαρότερα σε σύγκριση με όλα όσα έχουμε δει στο παρελθόν» δήλωσε ο διευθυντής ενός νοσοκομείου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της επίθεσης, όπου προσφέρουν βοήθεια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε ένα δελτίο τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

«Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε πολλούς ακρωτηριασμούς (…) Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, όμως ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί σοβαρά ήταν πολύ μεγαλύτερος από εκείνος που μπορούσαμε να φροντίσουμε με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε».

Η φροντίδα των τραυματιών κατέστη ακόμη δυσκολότερη, καθώς «το νοσοκομείο εκστρατείας που βρισκόταν πιο κοντά στο σημείο της επίθεσης είχε βομβαρδιστεί την προηγούμενη ημέρα», την Πέμπτη, με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να σκοτωθούν, προσέθεσε η MSF, σύμφωνα με την οποία οι 250 από τους 550 τραυματίες πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα.

«Η καταστροφή που προκλήθηκε από την αρχική αεροπορική επιδρομή εναντίον της αγοράς οξύνθηκε από τα πυρά που ακολούθησαν εναντίον των ομάδων διάσωσης που φρόντιζαν τους τραυματίες» περιέγραψε η ΜΚΟ.

Σε ένα βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή Συντονισμού της Ντούμας, μία ομάδα ανταρτών δείχνει στην κάμερα ανθρώπους να κείτονται σε λίμνες αίματος πάνω σε διαλυμένους πάγκους.

Η Ντούμα βρέθηκε εκ νέου σήμερα στο στόχαστρο της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας σύμφωνα με τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έκανε λόγο για τουλάχιστον 6 νεκρούς.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr