29 Σεπτεμβρίου 2022

Πουλήστε τα δάνεια στους δανειολήπτες και όχι στα ληστρικά Hedge Funds

Το «δόγμα του σοκ» είναι εδώ και ήρθε για να μετατρέψει το Δημόσιο Χρέος σε Ιδιωτικό, καθιστώντας όλους τους πολίτες δέσμιους των τραπεζών και του… Μεγάλου Αδερφού που θα ελέγχει πλέον τα πάντα.

Το σύγχρονο αδηφάγο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, σε αγαστή συνεργασία με το πολιτικό κατεστημένο και με «χειρουργικό» τρόπο, εξαϋλώνει το ρευστό από την καθημερινότητα μας, δημιουργώντας, παράλληλα, ενοχικά σύνδρομα στη ζωή των Ελλήνων.

Απομυθοποιεί το χρήμα ως αποθηκευτικό μέσο και το μετατρέπει σε μέσο ανταλλακτικής αξίας καταναλωτικών αγαθών και χρόνου.

Έτσι «έστησαν» το παιχνίδι

Οι δανειστές και οι παράγοντες που κινούν τα νήματα της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, αρχικά, δημιούργησαν ένα «σοκ» ύφεσης και τρομολαγνίας, βυθίζοντας μια χώρα στο φαύλο κύκλο του δημόσιου χρέους το οποίο ονόμασαν «μη διαχειρίσιμο» και «μη βιώσιμο».

Στη συνέχεια, με πρόσχημα τη διαδικασία της έκτακτης ανάγκης και των έκτακτων συνθηκών, το ίδιο το σύστημα, έστειλε τεχνικά κλιμάκια και ειδικούς οι οποίοι ανέλαβαν να ρυθμίσουν το χρέος αυτό με νέα δάνεια και με διάφορα τρικ όπως το PSI, η εσωτερική υποτίμηση, η φτωχοποίηση του λαού και οι αλχημείες ανάμεσα στο λόγο Χρέους/ ΑΕΠ.

Η ψυχολογία της μάζας ελέγχεται δια μέσω του φόβου και των ενοχικών συνδρόμων:

«Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, έχουν μεγάλη ρευστότητα σε μαύρο χρήμα, έχουν αδικαιολόγητα υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης, είναι φοροφυγάδες…», είναι μερικά από τα επιχειρήματα που το σύστημα χρησιμοποίησε για να μπορέσει να επιτύχει τη φοροεπιδρομή και την ανάγκη μεταβίβασης της εθνικής κυριαρχίας σε funds τεχνοκρατών και task force τα οποία θα διαχειρίζονται τα δημοσιονομικά του κράτους.

Με το πρόσχημα του δημόσιου χρέους, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να λαμβάνει τεράστια ποσά δανεικών τα οποία όμως διοχετεύονται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι στην απομείωση του χρέους.

Αποτέλεσμα: Σώζονται οι μέτοχοι των τραπεζών, ενώ το δημόσιο χρέος διογκώνεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Οι τράπεζες όχι μόνο σώζονται, αλλά καλύπτουν τις «μαύρες» τρύπες τους από τα τοξικά απόβλητα στα οποία επένδυσαν χωρίς να βάλουν οι μεγαλομέτοχοί τους δεκάρα τσακιστή από τις τσέπες τους.

Παράλληλα, τα κόκκινα δάνεια των πολιτών και ιδιαίτερα τα στεγαστικά προωθούνται σε ξένα funds που θα πάρουν την κυριότητα των σπιτιών και οι Έλληνες πολίτες από ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρεθούν σε ένα βράδυ να είναι ενοικιαστές στα σπίτια τους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr